Maryland crab cakes

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 25 minuter före vilotid + 25 minuter efter

Vilotid: 1 timme

Ingredienser:

- Krabbkött - 450 gram

- Ägg, stora - 2 stycken

- Majonnäs - 2½ matskedar

- Worcestershiresås - 1 tesked

- Dijonsenap - 1½ tesked

- Old baykrydda - 1 tesked

- Salt - ¼ tesked

- Stjälkselleri, finhackad - drygt 4 matskedar

- Bladpersilja, finhackad - 2 matskedar

- Panko - 1¼ deciliter

- Solrosolja till stekning

Tillagning:

1. Täck ett uppläggningsfat eller liknande med aluminiumfolie.

2. Blanda ägg, majonnäs, senap, worcestershiresås, old baykrydda, salt, hackad sellei och hackad persilja i en stor skål. Blanda väl.

3. Tillsätt krabbkött och panko. Rör om men finfördela inte krabbköttet.

4. Forma till 6 biffar, lägg på fatet med aluminiumfolie. Täck över och låt stå kallt i minst 1 timme.

5. Värm en stekpanna på medelvärme, täck botten med solrosolja. Stek biffarna tills de är gyllenbruna, cirka 5 minuter per sida.

6. Servera gärna med roasted corn salad och green tomato chow pickles.

Roasted corn salad 

Portioner: 4

Tillagningstid: 45 minuter

Vilotid: 12 timmar

Ingredienser:

- Majskolvar, kokta - 5 stycken

- Röd paprika - 1 styck

- Rödlök, hackad - 1¼ deciliter

- Färsk koriander, hackad - 1¼ deciliter

- Jalapeño - 1 styck

- Lättmajonnäs - 1¼ deciliter

- Risvinäger - 1¼ deciliter

- Strösocker - 4 teskedar till vinägern + 3 teskedar till salladen

- Salt - ½ tesked till vinägern + efter smak till salladen

- Limefrukter - 3 stycken

- Svartpeppar efter smak

Tillagning:

1. Grilla majskolvarna i en grillpanna utan olja.

2. Skär loss majskornen från kolvarna, lägg dem i en stor skål. Dela majskornen från varandra.

3. Tillsätt hackad paprika, lök, hackad koriander och finhackad jalapeño utan frön. Rör om.

4. Vispa ihop risvinäger med 4 teskedar socker och ½ tesked salt. Blanda ihop majonnäs, vinägern, 3 teskedar socker, finrivet skal från de 3 limefrukterna och limesaften från dem. Rör samman dressingen och smaka av med salt och peppar.

5. Häll dressingen över salladen. Låt gärna salladen stå i 12 timmar innan servering så att smakerna hinner blandas ordentligt.

Green tomato chow pickles

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter innan vilotid + 65 minuter efter

Vilotid: 12 timmar eller över natten

Lagringstid: 4-6 veckor

Ingredienser:

- Gröna tomater - drygt 400 gram

- Gul lök - 275 gram

- Grovt salt - 2½ tesked

- Ättika, 12-procentig - 1 deciliter

- Strösocker - 1¾ deciliter

- Inläggningskrydda (pickling spice)* efter smak

- Röd paprika, färsk - 15 gram

- Majsstärkelse - 2½ tesked

- Gurkmeja - 1½ kryddmått

- Senapspulver - 3 kryddmått

*Blanda ½ matsked hela senapsfrön, ¼ matsked hel kryddpeppar, ½ tesked hela korianderfrön, ¼ tesked rödpepparflakes, ¼ tesked malen ingefära, ½ smulat lagerblad, ½ kanelstång och 1½ kryddnejlika.

Tillagning:

1. Skär tomaterna i fyra klyftor, ta bort kärnorna. Skala lökarna, skär dem i klyftor. Skiva tomaterna och lökarna. Lägg dem i en skål, blanda med saltet. Låt stå över natten.

2. Lägg tomat- och lökskivorna i ett durkslag, låt vätskan rinna av.

3. Lägg de avrunna tomat- och lökskivorna i en kastrull. Tillsätt ättika, ½ deciliter vatten och fint tärnad röd paprika. Lägg lite inläggningskrydda i en kryddpåse och lägg ner i kastrullen.

4. Koka upp och låt puttra tills löken och paprikan har mjuknat.

5. Sterilisera en glasburk i kokande vatten.

6. Ta upp 1 matsked vätska från kastrullen och låt svalna. Blanda ner majsstärkelse, gurkmeja och senapspulver så att det blir en helt jämn smet. Tillsätt till resten av ingredienserna i kastrullen. Rör om. Ta upp kryddpåsen. Låt sjuda 15-20 minuter tills blandningen börjat tjockna.

7. Häll över i den steriliserade glasburken. Förvara på ett svalt ställe i 4-6 veckor.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång