Meny
Mat från hela världen
Huvudrätter
Fågel
Huvudrätter
Ugnsbakad kyckling med smetana; recept från Moldavien (2017)
15 kr
Ugnsgrillade kycklingspett; serveras med salladsblad, paprika och färska örter; recept från Georgien (2016)
25 kr
Chili- och pepparkyckling; recept från Kina (2017)
30 kr
Grillade kycklingspett; serveras med pommes frites, grillad tomat och grillad paprika; recept från Turkiet (2016)
35 kr
Grillade marinerade kycklingben; serveras med kokt ris, grillad tomat, isbergssallad, inlagd gurka, gröna oliver, tomatskivor och pitabröd; recept från Iran (2017)
35 kr
Kycklingcurry; serveras med baguette; recept från Vietnam (2016)
35 kr
Kalebasskyckling; serveras med fem kryddor och salt; recept från Kina (2017)
45 kr
Southwestern mac and cheese; serveras med grillad marinerad kyckling; recept från USA (2017)
45 kr
Kyckling kachin; recept från Burma (2017)
50 kr
Kycklingbiffar pozharsky; serveras med potatis- och palsternacksmos och saltad gurka med vitlök och honung; recept från Ukraina (2016)
55 kr
Chicken fried steak med sås; serveras med kaneläpplen och potatismos med bakad vitlök; recept från USA (2016)
65 kr
Kyckling julienne; serveras med stekta grönsaker; recept från Bulgarien (2016)
65 kr
Fetaostfyllda kycklingrullader; serveras med svampsås med pepparrot och rostade grönsaker med grönpepparkorn och dijonsenap; recept från Nya Zeeland (2016)
70 kr
Kyckling chakhokhbili; recept från Georgien (2016)
70 kr
Saffransmarinerade kycklingspett; serveras med grillade tomater, grillad gul lök, körsbärstomater, salladsblad, inlagd majrova och röd chilipeppar; recept från Iran (2017)
70 kr
Chilistark kycklingstuvning; serveras med kokosris och stekta kokbananer; recept från Nigeria (2016)
75 kr
Ugnsgrillad pärlhöna; serveras med attiéké, röd chili och lök- och tomatsallad; recept från Elfenbenskusten (2016)
95 kr
Fisk
Huvudrätter
Räkrisotto; recept från Brasilien (2017)
40 kr
Ugnsstekt tilapia à l'alloco; serveras med kokt ris och lök- och tomatsallad; recept från Elfenbenskusten (2016)
40 kr
Arroz a banda; serveras med aioli; recept från Spanien (2016)
45 kr
Basilikaröding; serveras med grillad turkisk paprika, skivad tomat, citronklyftor och bladpersilja; recept från Turkiet (2016)
45 kr
Varmrökt lax med svampsås; serveras med ugnsrostade grönsaker med citron; recept från Finland (2016)
45 kr
Fisk liboke; serveras med ingefärsris; recept från Rwanda (2017)
50 kr
Ölpanerad torsk; serveras med chips och mosiga ärter; recept från Storbritannien (2016)
50 kr
Stekt lax med passionsfruktsås; serveras med salladsblad, tomat och mango; recept från Brasilien (2016)
55 kr
Stekt röding med svart smör, mandel och kapris; serveras med paprika, dill och kokt potatis; recept från Argentina (2016)
65 kr
Torskfilé med grönsakstäcke; recept från Ryssland (2017)
65 kr
Ugnsbakad lax med sandefjordsmör; serveras med örtbakade grönsaker och mandelpotatismos; recept från Norge (2017)
70 kr
Ugnsbakad seabream; serveras med ugnsgrillade och marinerade grönsaker; recept från Rumänien (2017)
70 kr
Grillad fjällröding; serveras med spetskål med grädde och citron, mandelpotatiskroketter med västerbottensost och grillad citron; recept från Sverige (2016)
75 kr
Juletorsk; serveras med kokt mandelpotatis, kokta morötter och sandefjordssmör; recept från Norge (2016)
75 kr
Klibbigt ris med hummer; recept från Spanien (2016)
75 kr
Kummelfilé i vit sås; serveras med kokt ris och citron; recept från Brasilien (2017)
75 kr
Stekt lax med gräslök, champinjoner och spenat; serveras med sparris stekt i vitlökssmör; recept från Argentina (2016)
75 kr
Torskaïoli på grönsaksbädd; serveras med kokt ägg; recept från Frankrike (2016)
75 kr
Seabream med tomater och potatis i ugn; serveras med citronklyftor; recept från Ryssland (2016)
80 kr
Pannstekt havsabborre; serveras med stekta grönsaker med saffran och myntayoghurt; recept från Spanien (2016)
85 kr
Konfiterad torsk med grön sås; serveras med stekt potatis, grillad sparris och musslor a la marinara; recept från Spanien (2016)
105 kr
Seafood hot pot; recept från USA (2016)
105 kr
Tonfisk a la chorillana; serveras med kokt ris; recept från Peru (2017)
105 kr
Pannstekt torskrygg med mangosalsa; serveras med kryddig ugnsstekt potatis och limeklyftor; recept från Australien (2016)
110 kr
Okrasoppa med fisk och räkor; serveras med garri; recept från Nigeria (2016)
115 kr
Havsabborre med spenat, räkor och mandel; recept från Italien (2016)
125 kr
Mittemellan
Huvudrätter
Tagliatelle med broccoli; serveras med riven ost; recept från Argentina (vegetariskt; 2016)
10 kr
Grillad lever med potatismos och gräddsås med bacon och timjan; serveras med lingon och lingonsylt; recept från Finland (2016)
25 kr
Mititei; serveras med potatispuré och gröna ärter; recept från Moldavien (2017)
25 kr
Paprikaschnitzel; serveras med pommes frites; recept från Tyskland (2017)
25 kr
Schnitzel med krämig champinjonsås; serveras med ugnsstekta potatisklyftor; recept från Nederländerna (2017)
25 kr
Sinigang na baboy; recept från Filippinerna (2016)
25 kr
Eisbein; serveras med smörigt potatismos, surkål och senap; recept från Namibia (2017)
30 kr
Kikärtsbollar; serveras med bakad getost i tomatsås; recept från Turkiet (vegetariskt; 2016)
30 kr
Adana kebap; serveras med kokt ris, pitabröd, grillade tomathalvor och grillad turkisk paprika; recept från Turkiet (2016)
35 kr
Machanka; serveras med blinier; recept från Vitryssland (2017)
35 kr
Masala dosa; serveras med chutney; recept från Indien (vegetariskt; 2016)
35 kr
Pastel de papas med mozzarella; recept från Argentina (2016)
35 kr
Revbensspjäll med honung, potatis och morötter; recept från Spanien (2016)
35 kr
Risotto med svamp, bacon och spenat; recept från Spanien (2016)
35 kr
Kalv- och fläskfärsbiffar; serveras med potatisdraniki och adzika; recept från Ryssland (2016)
40 kr
Nadji med nötkött; serveras med kokt ris; recept från Mali (2016)
40 kr
Nyama choma; serveras med kachumbari och ugali; recept från Rwanda (2017)
40 kr
Glaserad köttfärslimpa; serveras med mosade röda potatisar med vitlök samt bacon- och lökbräserad brysselkål; recept från USA (2017)
45 kr
Lasagna med ricotta och salsiccia; recept från Argentina (2016)
45 kr
Poutine med pulled pork; recept från Kanada (2016)
45 kr
Surkålsstuvade revbensspjäll; serveras med barbecuesås och bondpotatis; recept från Polen (2016)
45 kr
Traditionell nötgulasch; serveras med riven pepparrot och karlsbaderknödel; recept från Tjeckien (2016)
45 kr
Fläskrullad med champinjoner och ananas; serveras med salladsblad och tomatklyftor; recept från Ryssland (2016)
50 kr
Majspaj med kyckling och nötfärs; recept från Chile (2016)
50 kr
Sharska pljeskavica; serveras med ugnsrostad potatis, salladsblad, tomat och gurka; recept från Makedonien (2017)
50 kr
Chekhchoukha beskria med lamm; recept från Algeriet (2016)
55 kr
Currykryddad getstuvning; serveras med fufu; recept från Liberia (2017)
55 kr
Fläskmedaljonger; serveras med ugnsbakade körsbärstomater med vitlök, ugnsrostad klyftpotatis och honungs- och senapsås; recept från Ryssland (2017)
55 kr
Färsfyllda paprikor; serveras med vitlökssås och rostade rotsaker med rucola; recept från Ryssland (2016)
55 kr
Holsteiner Schnitzel; serveras med stekt lök, stekt potatis och blandad sallad med honungs- och senapsdressing; recept från Tyskland (2016)
55 kr
Jägerschnitzel; serveras med pommes frites och gurk- och äppelsallad; recept från Tyskland (2016)
55 kr
Kokt fläskkorv; serveras med mandelpotatispuré med rostad vitlök, senapsmajonnäs och picklade grönsaker; recept från Sverige (2016)
55 kr
Nötköttssoppa; recept från Rumänien (2017)
55 kr
Små grillade köttbullar; serveras med pommes frites, grillade tomater, peperoni och inlagd gurka; recept från Turkiet (2016)
55 kr
Karamelliserat fläsk; serveras med kokt ris och kokta grönsaker; recept från Vietnam (2016)
60 kr
Serviettenknödel; serveras med gräddchampinjoner och blandad råkostsallad med vitlöksdressing; recept från Tyskland (vegetariskt; 2016)
60 kr
Ugnsstekt fläsklägg; serveras med kål med bacon, äppelcidersky, potatispuré och potatismousseliner; recept från Nya Zeeland (2016)
60 kr
Yoghurtmarinerade fläskkarréspett; serveras med avokado- och rucolasallad, pepparstark lökmarmelad och pitabröd; recept från Ukraina (2016)
60 kr
Panerad kalvschnitzel; serveras med potatissallad från Baden; recept från Tyskland (2016)
65 kr
Steak, mushroom and Guinness pie; serveras med chips och ärter; recept från Storbritannien (2016)
65 kr
Viltgryta; serveras med potatis- och rotsellerimos; recept från Norge (2017)
65 kr
Vitkålsris shirazi; serveras med inlagd gurka, peperoni, gröna oliver, grön paprika och apelsinklyftor; recept från Iran (2017)
65 kr
Lammkotletter med örtolja; serveras med kokta potatisklyftor; recept från Portugal (2016)
70 kr
Renskavspanna; serveras med mandelpotatismos, lingon och klippt kruspersilja; recept från Sverige (2017)
70 kr
Tigadegue på lamm; serveras med kokt ris; recept från Mali (2016)
70 kr
Colorado burger; serveras med french fries; recept från USA (2016)
75 kr
Cordon bleu; serveras med råstekt potatis och blancherade grönsaker; recept från Schweiz (2016)
85 kr
Lammgryta med potatis; recept från Spanien (2016)
85 kr
Plankstek; serveras med bearnaisesås; recept från Sverige (2017)
85 kr
Tagliata med rucola, parmesan och balsamicoglaze; recept från Italien (2017)
90 kr
Biff à la minute; serveras med stekt potatis och stekt ägg; recept från Brasilien (2016)
95 kr
Tjälknöl på älg; serveras med mandelpotatispuré, kantarellsås, pressgurka och rårörda lingon; recept från Sverige (2017)
140 kr

Smårätter
Fågel
Förrätter
Samsa med kyckling; recept från Ryssland (2016)
20 kr
Kycklingsoppa med hemgjorda nudlar; recept från Ryssland (2016)
25 kr
Buffalo wings; serveras med stjälkselleri, små morötter och ranchdressing; recept från USA (2016)
30 kr
Chicken BLT salad; serveras med buttermilk-parmesan dressing; recept från USA (2017)
50 kr
Fisk
Förrätter
Ewa agoyin; recept från Nigeria (2017)
15 kr
Brik med tonfisk; serveras med citronklyftor; recept från Tunisien (2016)
25 kr
Empanadas med ost och räkor; recept från Chile (2016)
25 kr
Traditionell laxsoppa; serveras med rågbröd; recept från Finland (2016)
25 kr
Portugisiska musslor; recept från Portugal (2016)
30 kr
Bolinhos på torsk; serveras med limeklyftor; recept från Brasilien (2016)
35 kr
Krämig blåmusselsoppa; serveras med småbröd; recept från Norge (2017)
35 kr
Chipirones med vitlök; recept från Spanien (2016)
40 kr
Krabb- och tilapiakroketter; serveras med limeklyftor och avokadosalsa; recept från Kanada (2016)
45 kr
Fisksoppa från Bergen; serveras med knaperstekt bacon och osötat bröd; recept från Norge (2016)
45 kr
Skagenröra på tunt knäckebröd; serveras med citronklyftor; recept från Sverige (2017)
50 kr
Sötsur soppa med räkor; recept från Kina (2017)
50 kr
Kokospanerade kungsräkor med limeaioli; serveras med limeklyftor; recept från Australien (2016)
55 kr
Old Bay-kryddade laxbiffar; serveras med paprikatartarsås och citronklyftor; recept från USA (2017)
55 kr
Pumpasoppa med curry; serveras med grillade kungsräkor; recept från Argentina (2016)
55 kr
Rökt siksallad; serveras med grovt lingonbröd och sikrom; recept från Sverige (2017)
55 kr
Stuvad torsk på polenta; serveras med färsk tomatsås med basilika; recept från Italien (2017)
55 kr
Laxfyllda sorrentinos negros; recept från Argentina (2016)
60 kr
Gravad sik; serveras med löjrom och kräft- och potatiskroketter; recept från Finland (2016)
65 kr
Casquinha de siri; recept från Brasilien (2016)
75 kr
Maryland crab cakes; serveras med roasted corn salad och green tomato chow pickles; recept från USA (2017)
95 kr
Klassisk cebiche; serveras med kokt sötpotatis, kokt majs och rostad majs; recept från Peru (2017)
125 kr
Mittemellan
Förrätter
Draniki; serveras med smetana; recept från Vitryssland (vegetariskt; 2017)
5 kr
Puff-puff; recept från Nigeria (vegetariskt; 2017)
5 kr
Gavurdagisallad; recept från Turkiet (vegetariskt; 2016)
10 kr
Zucchiniplättar; serveras med smetana och färsk dill; recept från Moldavien (vegetariskt; 2017)
10 kr
Brödgnocchi med tomat och parmesanost; recept från Italien (vegetariskt; 2016)
15 kr
Khachapuri med ost; recept från Ryssland (vegetariskt; 2017)
15 kr
Morots- och ingefärssoppa; serveras med vitt bröd; recept från Iran (vegetariskt; 2017)
15 kr
Ojja med merguez; serveras med bröd; recept från Tunisien (2016)
15 kr
Patatas bravas; recept från Spanien (vegetariskt; 2016)
15 kr
Purjolökssoppa med senap; serveras med rökt skinka och minibaguette; recept från Nederländerna (2017)
15 kr
Sallad med vitkål och tomater; recept från Ukraina (vegetariskt; 2016)
15 kr
Shopskasallad; recept från Bulgarien (vegetariskt; 2016)
15 kr
Borş med fläskkött; serveras med smetana och färska örter; recept från Moldavien (2017)
20 kr
Friterade köttbullar; serveras med färsk dill, salt och peppar; recept från Kina (2017)
20 kr
Gazpacho; recept från Spanien (vegetariskt; 2016)
20 kr
Krämig brysselkålsoppa med rökt fläsk och pumpafröolja; recept från Tyskland (2016)
20 kr
Sydböhmisk kulajda; recept från Tjeckien (2016)
20 kr
Aubergine- och parmesantorn; recept från Italien (vegetariskt; 2017)
25 kr
Citronfettuccine med knaperstekt guanciale; recept från Italien (2017)
25 kr
Gammaldags friterade lökringar; serveras med creole sauce; recept från USA (vegetariskt; 2017)
25 kr
Mâchesallad med ägg, knaperstekt fläsk och krutonger; recept från Schweiz (2016)
25 kr
Spaghetti med aromatiska örter och konfiterade tomater; recept från Italien (vegetariskt; 2016)
25 kr
Borsjtj med öron; recept från Ukraina (vegetariskt; 2016)
30 kr
Iceberg wedge salad; recept från USA (2017)
30 kr
Krämig champinjonsoppa med rosmarin och vitt vin; recept från Argentina (vegetariskt; 2016)
30 kr
Krämig ingefärs- och palsternacksoppa; serveras med mjuk pretzel; recept från USA (vegetariskt; 2016)
30 kr
Salade mechouia; serveras med khobz dar; recept från Algeriet (vegetariskt; 2016)
30 kr
Sommarstuvning med ägg; recept från Makedonien (vegetariskt; 2017)
35 kr
Ziti alla napoletana; recept från Italien (2016)
35 kr
Baconpannkakor; serveras med blandad sellerisallad; recept från Tyskland (2016)
40 kr
Chopped cobb salad; serveras med buttermilk ranch dressing; recept från USA (2016)
45 kr
Ljummen primörsallad; serveras med tryffelmajonnäs, örtkrutonger och torkad ostronskivling; recept från Sverige (vegetariskt; 2017)
45 kr
Pumpa-, spenat- och chèvrepaj; serveras med rödbets- och rödlökssallad; recept från Storbritannien (vegetariskt; 2016)
45 kr
Zurek med korv, rökt fläsk och hårdkokta vaktelägg; recept från Polen (2016)
50 kr
Aubergines à la parmesane; recept från Frankrike (vegetariskt; 2016)
60 kr
Paneer dahi vada; serveras med grön chutney, söt chutney och yoghurt; recept från Indien (vegetariskt; 2016)
60 kr
Sinuglaw; recept från Filippinerna (2016)