Mititei

Moldavien

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter före vila + 95 minuter efter

Vilotid: 12 timmar

Ingredienser:

- Fläskfärs - 350 gram

- Nötfärs - 150 gram

- Vitlöksklyftor - 5 stycken

- Potatismjöl - ¾ tesked

- Bikarbonat - ½ tesked

- Mjölk - 1¼ deciliter

- Köttbuljong efter behov

- Svartpepparkorn - 3 stycken

- Lagerblad - 1 styck

- Gul lök - ½ styck

- Vegetabilisk olja till stekning

- Salt och peppar efter smak

- Konserverade gröna ärter som tillbehör

Tillagning:

1. Kör köttfärsen i en mixer till en jämn smet. Tillsätt potatismjöl, bikarbonat, salt, peppar och pressad vitlök. Mixa ihop med färsen, tillsätt långsamt mjölk under tiden.

2. Täck över köttfärssmeten och ställ in i kylskåpet, låt vila över natten.

3. Forma smeten till avlånga järpar med handflatorna insmorda med vegetabilisk olja.

4. Stek järparna runt om i varm vegetabilisk olja.

5. Lägg järparna i en kastrull. Skala och skiva löken, lägg skivorna över järparna. Tillsätt 1 lagerblad och 3 pepparkorn. Häll över buljong tills allt täcks. Koka upp, täck med lock, låt puttra i 1 timme på medelvärme.

6. Servera med potatispuré och konserverade gröna ärter.

Potatispuré

Portioner: 4

Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser:

- Mjöliga potatisar efter behov

- Smör efter smak och behov

- Mjölk efter smak och behov

- Ägg - 1-2 stycken

- Salt efter smak

Tillagning:

1. Skala och koka potatisarna i saltat vatten.

2. Mosa potatisarna tillsammans med smör och varm mjölk.

3. Blanda ner 1 eller 2 uppvispade ägg.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång