Morots- och ingefärssoppa
Iran
Portioner: 4
Tillagningstid: 55 minuter
Ingredienser:
- Morötter - 4 stycken
- Ingefära, malen - 1 tesked
- Salladslök, hackad - 2½ deciliter
- Bladpersilja, hackad - 2½ deciliter
- Rödlök - 1 styck
- Olivolja - 2 matskedar
- Potatis - 1 styck
- Hönsbuljong - 7½ deciliter
- Salt och svartpeppar efter smak
- Vitt bröd som tillbehör
- Yoghurt som tillbehör
Tillagning:
1. Skala och tärna potatisen, löken och morötterna.
2. Värm olja i en stor kastrull. Stek potatis, lök och morötter tills det börjas brynas.
3. Hacka bladpersilja och gräslök. Tillsätt i kastrullen tillsammans med ingefära. Stek tills allt blir mjukt.
4. Mixa potatis-, lök- och morotsblandningen till en jämn smet.
5. Blanda smeten med hönsbuljong. Koka upp, låt sjuda en stund och vispa ihop till en jämn soppa.
6. Salta och peppra.
7. Servera i portionsskålar, gärna med lite yoghurt i och bröd till.