Morots- och ingefärssoppa

Iran

Portioner: 4

Tillagningstid: 55 minuter

Ingredienser:

- Morötter - 4 stycken

- Ingefära, malen - 1 tesked

- Salladslök, hackad - 2½ deciliter

- Bladpersilja, hackad - 2½ deciliter

- Rödlök - 1 styck

- Olivolja - 2 matskedar

- Potatis - 1 styck

- Hönsbuljong - 7½ deciliter

- Salt och svartpeppar efter smak

- Vitt bröd som tillbehör

- Yoghurt som tillbehör

Tillagning:

1. Skala och tärna potatisen, löken och morötterna.

2. Värm olja i en stor kastrull. Stek potatis, lök och morötter tills det börjas brynas.

3. Hacka bladpersilja och gräslök. Tillsätt i kastrullen tillsammans med ingefära. Stek tills allt blir mjukt.

4. Mixa potatis-, lök- och morotsblandningen till en jämn smet.

5. Blanda smeten med hönsbuljong. Koka upp, låt sjuda en stund och vispa ihop till en jämn soppa.

6. Salta och peppra.

7. Servera i portionsskålar, gärna med lite yoghurt i och bröd till.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång