Nadji på nötkött

Mali

Portioner: 4

Tillagningstid: 90 minuter

Ingredienser:

- Nötkött, till exempel högrev - ½ kilogram

- Konserverade hela tomater - 2 burkar à 400 gram

- Morot - 1 styck

- Grön paprika, liten - 1 styck

- Röd paprika, liten - 1 styck

- Aubergine - 1 styck

- Zucchini - 1 styck

- Gul lök, stor - 1 styck

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Kryddkub från Maggi - 1 styck

- Salt och peppar efter smak

- Vegetabilisk olja till stekning

- Vitt ris till servering

- Chilifrukter till servering

Tillagning:

1. Värm olja i en gryta. Putsa köttet från fett, skär det i skivor och sedan i mindre bitar. Bryn köttet i grytan.

2. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Tillsätt löken och vitlöken till köttet tillsammans med en smulad Maggikub. Salta och peppra.

3. Hacka de konserverade tomaterna grovt. Häll dem över köttet tillsammans med vätskan från konservburkarna. Blanda och tillsätt 2½ deciliter vatten. Koka upp och låt puttra i 30 minuter under regelbunden omrörning.

4. Skölj grönsakerna och skala vid behov. Skala auberginen och zucchinin i stora bitar. Halvera paprikorna och skiva dem. Skiva moroten. Lägg ner grönsakerna i grytan, tillsätt mer vatten vid behov så att allt är täckt. Lägg på lock och låt koka i ytterligare 30 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och såsen har reducerat något. Såsen ska inte vara för vattnig.

6. Koka ris. Lägg upp ris på botten av tallriken, lägg sås med kött och grönsaker över. Skiva lite chilifrukt och ha som tillbehör.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång