Nötköttssoppa

Rumänien

Portioner: 4

Tillagningstid: 120 minuter

Ingredienser:

- Nötkött, magert, benfritt - 500-600 gram

- Morötter - 2 stycken

- Persiljerot - 1 styck

- Rotselleri, liten - 1 styck

- Gula lökar - 1-2 stycken

- Blomkål - 200-300 gram

- Haricots verts - 200-300 gram

- Röda paprikor - 1-2 stycken

- Potatisar, fasta - 2-3 stycken

- Konserverade hela tomater - 1-2 stycken

- Salt efter smak

- Färsk bladselleri, eller helst färsk eller torkad libbsticka som tillbehör

- Citron eller vinäger som tillbehör (kan uteslutas)

- Smetana som tillbehör (kan uteslutas)

Tillagning:

1. Koka upp 4 liter vatten med salt. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme. Koktiden beror på hur gammalt köttet är. Skumma av vid behov.

2. Skala och finhacka löken. Skala och tärna morötterna, persiljeroten och rotsellerin. Tillsätt löken och rotfrukterna när en gaffel går att sticka in i köttet med lätt motstånd och när det inte behöver skummas av längre. Sjud på svag värme.

3. Skölj och skär blomkålen i små buketter. Skölj och tärna ur paprikorna. Skär de gröna bönorna i mindre bitar. Tillsätt till soppan när rotfrukterna börjar mjukna.

4. Lyft upp köttet när det är lagom tillagat. Låt det svalna medan resten av soppan sjuder.

5. Skär köttet i tärningar.

6. Skala och tärna potatisarna. Tillsätt dem till soppan när resten av grönsakerna nästan är färdigkokta.

7. Tärna de konserverade tomaterna och tillsätt dem till soppan när potatistärningarna är kokta. Ta upp lite av rot- och grönsakerna, blanda med köttet.

8. Häll upp soppan i serveringsskålar, smaksätt om så önskas med citronsaft eller vinäger, och/eller smetana. Rör om i så fall. Fördela blandningen av kött och resten av rot- och grönsakerna över. Finhacka bladselleri eller libbsticka och strö överst.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång