Ojja med merguez

Tunisien

Portioner: 4

Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser:

- Ägg - 4 stycken

- Merguez - 4 stycken

- Tomatpuré - 1 matsked

- Harissa - ½ matsked

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Ras el hanout - ½ matsked

- Salt efter smak

- Olivolja efter smak

- Bladpersilja som garnering

- Bröd som tillbehör

Tillagning:

1. Blanda tomatpurén med 2½ deciliter vatten. Häll olivolja och tomatpurén utblandad med vatten i en kastrull. Koka upp.

2. Krossa vitlöksklyftorna i en mortel tillsammans med ras el hanout. Tillsätt tillsammans med harissa till tomatpurén och olivoljan.

3. Skär korven i bitar. Lägg bitarna i kastrullen, häll på 4 deciliter varmt vatten. Täck med lock och koka i 15 minuter.

4. Salta. Knäck och lägg försiktigt fyra ägg i såsen.

5. Koka i ytterligare 2-3 minuter, eller längre om äggen önskas mer kokta.

6. Servera på tallrikar, garnera med hackad bladpersilja och gärna med bröd som tillbehör.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång