Ojja med merguez
Tunisien
Portioner: 4
Tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser:
- Ägg - 4 stycken
- Merguez - 4 stycken
- Tomatpuré - 1 matsked
- Harissa - ½ matsked
- Vitlöksklyftor - 4 stycken
- Ras el hanout - ½ matsked
- Salt efter smak
- Olivolja efter smak
- Bladpersilja som garnering
- Bröd som tillbehör
Tillagning:
1. Blanda tomatpurén med 2½ deciliter vatten. Häll olivolja och tomatpurén utblandad med vatten i en kastrull. Koka upp.
2. Krossa vitlöksklyftorna i en mortel tillsammans med ras el hanout. Tillsätt tillsammans med harissa till tomatpurén och olivoljan.
3. Skär korven i bitar. Lägg bitarna i kastrullen, häll på 4 deciliter varmt vatten. Täck med lock och koka i 15 minuter.
4. Salta. Knäck och lägg försiktigt fyra ägg i såsen.
5. Koka i ytterligare 2-3 minuter, eller längre om äggen önskas mer kokta.
6. Servera på tallrikar, garnera med hackad
bladpersilja och gärna med bröd som tillbehör.