Old Bay-kryddade laxbiffar

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Ingredienser:

- Laxfilé, skinn- och benfri - 340 gram

- Old Bay-krydda - 2 teskedar

- Ägg - 2 stycken

- Majonnäs - 2 matskedar

- Panko - knappt 1,9 deciliter

- Grön spansk pepparfrukt - 1 styck

- Färsk gräslök, hackad - 2 matskedar

- Olivolja till stekning

- Havssalt efter smak

- Citronklyftor som tillbehör

Tillagning:

1. Värm rikligt med väl saltat vatten i en stor kastrull till strax under kokpunkten. Skär laxen i portionsbitar. Ta bort kastrullen från värmen och ner laxbitarna. Låt de ligga i 5-6 minuter innan de tas upp. Låt laxen svalna.

2. Blanda lax, Old Bay-krydda, ägg, majonnäs, panko, finhackad pepparfrukt och hackad gräslök med en gaffel tills det blir en smet som går att forma till biffar. Forma 8 runda biffar av smeten.

3. Värm en stekpanna på medelvärme. Ringa olivolja i pannan och sprid ut så att stekpannans botten är helt täckt.

4. Lägg laxbiffarna i stekpannan och stek 2-3 minuter tills de är gyllenbruna. Vänd dem försiktigt och stek 3-4 minuter på andra sidan.

5. Lyft upp laxbiffarna ur stekpannan. Krydda dem med havssalt om det behövs. Servera med citronklyftor och gärna med paprikatartarsås och/eller en sallad.

Paprikatartarsås

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

- Grillad paprika, konserverad - 2½ deciliter

- Cornichoner, hackade - 4 matskedar

- Kapris, finhackad - 2 matskedar

- Färsk dragon, finhackad - 2 teskedar

- Citronskal, finrivet - knappt 1,9 deciliter

- Citronsaft - 1 matsked

- Majonnäs - 1¼ deciliter

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Torka av de grillade paprikorna och finhacka dem.

2. Lägg de hackade paprikorna i en medelstor skål. Blanda ner cornichoner, kapris, dragon, citronskal, citronsaft och majonnäs. Krydda med salt och peppar.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång