Paneer dahi vada
Indien
Portioner: 4
Tillagningstid: 70 minuter
Ingredienser:
- Paneerost - 200 gram
- Potatisar - 2 stycken
- Arrowrot - 2 matskedar
- Grön chilifrukt - 1 styck
- Färsk ingefära - 1¼ centimeter
- Salt - ½ tesked eller efter smak
- Yoghurt, eller helst curd - ¾-1 liter
- Grön chutney* - 2½ deciliter
- Söt chutney - 2½ deciliter
- Rött chilipulver - 2½-5 deciliter
- Spiskummin - 2-3 matskedar
- Svart salt - 2 matskedar
*Mixa ihop 5 deciliter korianderblad, 2 matskedar hackade myntablad, 6 matskedar rostade kikärter, 4 matskedar hackade jordnötter, 4 matskedar riven kokos, 10 gröna chilifrukter, 4 teskedar socker, salt efter smak, 4 pepparkorn, 4-6 spenatblad (kan uteslutas) och saft från 2 citroner.
Tillagning:
1. Koka potatisarna med skal.
2. Riv paneerosten. Skala potatisarna och riv även dem. Tillsätt arrowrot och rör om väl.
3. Finhacka chilifrukten, riv ingefäran. Krydda potatis- och paneerblandningen med salt, hackad chili och riven ingefära. Blanda allt ordentligt, mosa till en deg.
4. Värm olja i en wokpanna. Rulla degen till bollar, platta till dem lätt till en oval form. Lägg 3-4 stycken (vadi) åt gången i het olja, stek så att de är gyllenbruna runt om. Låt dem rinna av på hushållspapper. Fortsätt med stekningen tills degen är slut.
5. Lägg upp 3-4 vadi per portionstallrik. Häll yoghurt
över. Rosta spiskummin och strö över tillsammans med svart salt och rött
chilipulver. Klicka över grön chutney och söt chutney, häll sedan över
ytterligare lite yoghurt. Strö slutligen över rostad spiskummin, svart salt och
rött chilipulver en gång till.