Panerad kalvschnitzel
Tyskland
Portioner: 4
Tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser:
- Kalvschnitzlar - 4 stycken à 140 gram
- Örtsalt och svartpeppar efter smak
- Vetemjöl efter behov
- Ströbröd efter behov
- Ägg - 1 styck
- Vegetabilisk olja till stekning
Tillagning:
1. Häll upp mjöl, ströbröd och uppvispat ägg i separata djupa fat.
2. Krydda mjölet med örtsalt och svartpeppar.
3. Doppa schnitzlarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek de panerade schnitzlarna.
5. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Servera
gärna med potatissallad från Baden.
Potatissallad från Baden
Portioner: 4
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
- Vitvinsvinäger - 70 gram
- Vegetabilisk olja - 80 gram
- Salt och peppar efter smak
- Rödlök - 1 styck
- Gräslök, hackad - 2 matskedar
- Potatis - ½ kilogram
- Köttbuljong (kalvfond) - 80 milliliter
Tillagning:
1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Blanda en vinägrett av vinäger och olja.
3. Blanda ner lite buljong i vinägretten, vispa ihop med elvisp.
4. Hacka rödlöken och gräslöken. Tillsätt till vinägrett- och buljongblandningen. Krydda med salt och peppar, rör om väl.
5. Tillsätt den kokta potatisen, som fortfarande ska vara varm.
6. Krossa potatisen lätt och se till att salladen är
väl blandad.