Pannstekt havsabborre
Spanien
Portioner: 4
Tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser:
- Seabassfiléer med skinn - 4 stycken
- Olivolja till stekning
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
1. Fjälla skinnet på seabassfiléerna.
2. Värm en stekpanna, lägg ner filéerna med skinnsidan neråt. Stek tills skinnet är väl brynt. Salta och peppra.
3. Vänd filéerna och stek dem en minut med skinnsidan uppåt.
4. Servera gärna med stekta grönsaker med saffran och
med myntayoghurt.
Stekta grönsaker med saffran
Portioner: 4
Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser:
- Zucchini - 1 styck
- Salladslök - 1 styck
- Purjolök - 1 styck
- Morötter - 2 stycken
- Röd paprika - 1 styck
- Saffran - 1 kuvert
- Vitt vin - 2 deciliter
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja efter behov
Tillagning:
1. Skala och skölj morötterna. Skölj och halvera paprikan, ta bort frön och det vita på insidan. Skölj och putsa zucchinin, salladslöken och purjolöken. Strimla samtliga grönsaker.
2. Värm lite olja i en stekpanna. Stek paprika, salladslök och purjolök i 3 minuter.
3. Tillsätt morotsstrimlorna till paprikan och löken och stek ett par minuter till.
4. Tillsätt zucchinistrimlorna, krydda med salt, peppar och saffran. Låt fräsa i ett par minuter.
5. Häll över vinet. Låt steka på hög värme i 1 minut
så att alkoholen avdunstar.
Myntayoghurt
Portioner: 4
Tillagningstid: 15 minuter
Ingredienser:
- Färsk mynta - 40 gram
- Färsk koriander - 20 gram
- Vitlöksklyfta - 1 styck
- Frön från grön paprika - 10-12 stycken
- Färsk ingefära - 2 centimeter
- Olivolja - 2 matskedar
- Citronsaft - ½ deciliter
- Salt - 1 tesked
- Sojayoghurt - ½ kilogram
Tillagning:
1. Skölj myntan och koriandern. Ta bort tjocka stjälkar. Skala vitlöken och ingefäran.
2. Mixa alla ingredienser utom yoghurten till en slät massa.
3. Tillsätt yoghurt, blanda med de mixade
ingredienserna.