Pannstekt havsabborre

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

- Seabassfiléer med skinn - 4 stycken

- Olivolja till stekning

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Fjälla skinnet på seabassfiléerna.

2. Värm en stekpanna, lägg ner filéerna med skinnsidan neråt. Stek tills skinnet är väl brynt. Salta och peppra.

3. Vänd filéerna och stek dem en minut med skinnsidan uppåt.

4. Servera gärna med stekta grönsaker med saffran och med myntayoghurt.

Stekta grönsaker med saffran

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

- Zucchini - 1 styck

- Salladslök - 1 styck

- Purjolök - 1 styck

- Morötter - 2 stycken

- Röd paprika - 1 styck

- Saffran - 1 kuvert

- Vitt vin - 2 deciliter

- Salt och peppar efter smak

- Olivolja efter behov

Tillagning:

1. Skala och skölj morötterna. Skölj och halvera paprikan, ta bort frön och det vita på insidan. Skölj och putsa zucchinin, salladslöken och purjolöken. Strimla samtliga grönsaker.

2. Värm lite olja i en stekpanna. Stek paprika, salladslök och purjolök i 3 minuter.

3. Tillsätt morotsstrimlorna till paprikan och löken och stek ett par minuter till.

4. Tillsätt zucchinistrimlorna, krydda med salt, peppar och saffran. Låt fräsa i ett par minuter.

5. Häll över vinet. Låt steka på hög värme i 1 minut så att alkoholen avdunstar.

Myntayoghurt

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser:

- Färsk mynta - 40 gram

- Färsk koriander - 20 gram

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Frön från grön paprika - 10-12 stycken

- Färsk ingefära - 2 centimeter

- Olivolja - 2 matskedar

- Citronsaft - ½ deciliter

- Salt - 1 tesked

- Sojayoghurt - ½ kilogram

Tillagning:

1. Skölj myntan och koriandern. Ta bort tjocka stjälkar. Skala vitlöken och ingefäran.

2. Mixa alla ingredienser utom yoghurten till en slät massa.

3. Tillsätt yoghurt, blanda med de mixade ingredienserna.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång