Pannstekt torskrygg med mangosalsa

Australien

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Torskrygg med skinn, eller helst filéer av leopardgrouper - 4 bitar à 180 gram

- Olivolja till stekning

- Salt och peppar efter smak

- Färsk koriander - ½ knippe

- Körsbärstomater - 250 gram

- Röda chilifrukter, långa - 2 stycken

- Gröna mangofrukter, stora - 2 stycken

- Palmsocker, ljust - 250 gram

- Tamarindpasta - 100 gram

- Limesaft - 1 deciliter

- Fisksås - 1 deciliter

- Limefrukter - 2 stycken

Tillagning:

1. Värm en stor teflonpanna på relativt hög värme. Droppa över lite olivolja.

2. Skrapa fiskskinnet fritt från fjäll. Krydda skinnet med salt och peppar. Stek med skinnsidan nedåt i stekpannan i 5 minuter. Håll ner filéerna med en träspatel under den första minuten, så att de inte krymper ihop.

3. Vänd filéerna, stek i 5 minuter till.

4. Vänd filéerna ytterligare en gång. Sänk värmen, häll bort eventuell överflödig olja och låt småsteka i 5 minuter med skinnsidan nedåt tills skinnet är krispigt.

5. Skala och riv mangofrukterna. Halvera chilifrukterna och ta ur fröna, hacka därefter. Plocka korianderbladen. Halvera körsbärstomaterna. Lägg mangon, chilin, koriandern och tomaterna i en skål och blanda.

6. Riv palmsockret över en kastrull. Tillsätt tamarindpastan och 1 deciliter vatten. Låt sjuda tills sockret smält.

7. Sila socker- och tamarindlösningen och låt svalna.

8. Tillsätt limesaft och fisksås när socker- och tamarindlösningen svalnat, blanda till en dressing.

9. Häll dressingen över mangosalsan och blanda ihop.

10. Lägg mangosalsa på 4 tallrikar, lägg en fiskfilé över salsan och servera med en halv limefrukt på varje tallrik. Kryddig ugnsstekt potatis passar bra till.

Kryddig ugnsstekt potatis

Portioner: 4

Tillagningstid:80 minuter

Ingredienser:

- Mjöliga potatisar, små - 1,2 kilogram

- Olivolja - 2 matskedar

- Havssalt, flingor - 2 teskedar

- Mald spiskummin - 1 tesked

Tillagning:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Lägg potatisarna i en stor kastrull, täck med rikligt med kallt vatten. Koka upp och låt koka under lock i 15 minuter eller tills potatisarna är mjuka. Låt rinna av väl.

3. Ringla 1 matsked olja i en långpanna. Lägg ner potatisarna i långpannan, tryck försiktigt till dem med en sked så att de blir något plattare och skalet bryts. Ringla över resten av oljan. Krydda med havssalt och spiskummin.

4. Ställ in långpannan i ugnen, låt ugnsbaka i 20 minuter.

5. Ta ut långpannan ur ugnen, vänd på alla potatisar och ställ in långpannan igen. Låt ugnsbaka i ytterligare 20 minuter, eller tills de är krispiga.

6. Lägg över potatisarna i en stor serveringsskål och servera genast.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång