Paprikaschnitzel
Tyskland
Portioner: 4
Tillagningstid: 75 minuter
Ingredienser:
- Skinkschnitzlar - 4 stycken
- Röd paprika - 1 styck
- Vitlöksklyftor - 3 stycken
- Tomatpuré - 3 matskedar
- Torkad oregano - ½ tesked
- Konserverade hela tomater - 400 gram
- Matlagningsgrädde - 1 deciliter
- Gul lök - 1 styck
- Vegetabilisk olja till stekning
- Smör - 1 matsked + till formen
- Salt och svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
- Pommes frites som tillbehör
Tillagning:
1. Värm ugnen till 220 grader.
2. Krydda schnitzlarna med salt, peppar och paprikapulver. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna snabbt på båda sidorna.
3. Putsa paprikan och ta bort fröna. Dela i hälften och skär i strimlor. Skala löken och skär i ringar. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem. Klyfta tomaterna.
4. Smält smöret i en stor djup stekpanna. Stek paprikastrimlorna och lökringarna tills de är mjuka.
5. Tillsätt vitlök, tomater och tomatpuré till paprikan och löken. Krydda med oregano, smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädde, låt puttra en kort stund och häll sedan över schnitzlarna i formen.
6. Ställ in formen i ugnen, låt stå en halvtimme. Värm pommes frites. Servera schnitzlarna med sås över och pommes frites som tillbehör.