Pastel de papas med mozzarella
Argentina
Portioner: 4
Tillagningstid: 75 minuter
Ingredienser:
- Nötfärs - ½ kilogram
- Gul lök - 1 styck
- Röd paprika - 1 styck
- Vitlöksklyftor - 3 stycken
- Salladslökar - 4 stycken
- Olivolja till stekning
- Salt och peppar efter smak
- Torrt vitt vin - ½ deciliter
- Paprikapulver efter smak
- Chiliflingor efter smak
- Mjölig potatis - 1 kilogram
- Smör - 1 matsked
- Gröddmjölk - ½-1 matsked
- Mozzarella - 200 gram
- Ost efter smak
Tillagning:
1. Skala potatisarna och koka dem i saltat vatten.
2. Värm olivolja i en stekpanna. Bryn färs kryddad med salt och peppar. Ställ in ugnsvärmen på 225 grader.
3. Hacka lök, paprika, salladslök och vitlök. Tillsätt till färsen.
4. Tillsätt vinet när grönsakerna blivit transparenta, låt puttra tills vätskan avdunstat. Krydda med paprikapulver och chiliflingor.
5. Häll av vattnet från de kokta potatisarna. Mosa dem med gräddmjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
6. Riv mozzarellan. Lägg hälften av potatismoset i botten av en ugnsform. Lägg den rivna mozzarellan över potatismoset i formen. Lägg färsen över mozzarellan och det resterande moset över färsen.
7. Riv osten. Strö över moset.
8. Ställ in formen mitt i ugnen och låt stå till fin
färg, vilket tar 20-25 minuter.