Patatas bravas

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Ingredienser:

- Potatisar, stora - 6 stycken

- Gul lök - ½ styck

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Röda chilifrukter - 2-3 stycken

- Paprikapulver - 1 matsked

- Krossade tomater - 2½ deciliter

- Strösocker - 1 tesked

- Vetemjöl - 1 matsked

- Salt efter smak

- Vinäger efter smak

- Röd karamellfärg efter smak

- Frityrolja till fritering

- Olivolja till stekning

Tillagning:

1. Koka upp vatten. Skala potatisarna och skär dem i tärningar på 6x6 centimeter. Lägg i potatistärningarna när vattnet kokar och låt koka i 5 minuter. Häll av vattnet och ställ in de avrunna potatistärningarna i kylen.

2. Värm rikligt med frityrolja i en kastrull. Fritera potatistärningarna tills de är gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

3. Skala och hacka löken. Värm olivolja i en stekpanna, stek löken tills den är genomskinlig. Tillsätt hackad pepparfrukt. Låt steka en kort stund.

4. Tillsätt paprikapulver, krossad tomat och 1 tesked strösocker till löken. Rör om och låt puttra i 5 minuter under konstant omrörning.

5. Lös upp mjöl i lite kallt vatten. Tillsätt till tomat- och lökblandningen tillsammans med lite karamellfärg för färgens skull. Låt puttra i ytterligare 15 minuter. Tillsätt lite vinäger mot slutet av kokningen och rör om.

6. Mixa såsen tills den är helt slät.

7. Lägg de friterade potatistärningarna på ett stort fat, ringla lite sås över och ha resten av såsen som tillbehör.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång