Portugisiska musslor
Portugal
Portioner: 4
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
- Blåmusslor med skal - 1 kilogram
- Gul lök - 1 styck
- Vitlöksklyftor - 2 stycken
- Olivolja - 2 matskedar
- Tomater - 2 stycken
- Färsk koriander, hackad - 2 matskedar
- Vitt vin - 1 deciliter
- Lagerblad - 1 styck
Tillagning:
1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Värm en stor kastrull med olivolja, hackad lök, hackad vitlök och lagerblad. Låt fräsa.
2. Skålla och hacka tomaterna. Tillsätt dem till löken i kastrullen. Låt steka tills tomathacket börjar falla sönder.
3. Tillsätt vin, 1 matsked hackad koriander och musslor. Skaka kastrullen så att allt blandas. Låt tillagas på svag värme i 10 minuter.
4. Lyft upp musslorna vartefter de öppnas, lägg på ett serveringsfat med såsen. Strö resten av den hackade koriandern över och servera genast.