Portugisiska musslor

Portugal

Portioner: 4

Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser:

- Blåmusslor med skal - 1 kilogram

- Gul lök - 1 styck

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Olivolja - 2 matskedar

- Tomater - 2 stycken

- Färsk koriander, hackad - 2 matskedar

- Vitt vin - 1 deciliter

- Lagerblad - 1 styck

Tillagning:

1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Värm en stor kastrull med olivolja, hackad lök, hackad vitlök och lagerblad. Låt fräsa.

2. Skålla och hacka tomaterna. Tillsätt dem till löken i kastrullen. Låt steka tills tomathacket börjar falla sönder.

3. Tillsätt vin, 1 matsked hackad koriander och musslor. Skaka kastrullen så att allt blandas. Låt tillagas på svag värme i 10 minuter.

4. Lyft upp musslorna vartefter de öppnas, lägg på ett serveringsfat med såsen. Strö resten av den hackade koriandern över och servera genast.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång