Poutine med pulled pork

Kanada

Portioner: 4

Tillagningstid: 330 minuter

Ingredienser:

- Picnicbog av fläsk, eller skinkstek - 1,2 kilogram

- Passerade tomater - 1 burk à cirka 4 deciliter

- Hönsbuljong - 180 milliliter

- Ketchup - 140 milliliter

- Chilisås - 4 matskedar

- Farinsocker - 3 matskedar

- Sojasås - 2 matskedar

- Äppelcidervinäger - 2 matskedar

- Senapspulver - 1 matsked

- Vetemjöl - 1 matsked

- Rökt paprikapulver - 2 teskedar

- Vitlök, hackad - 2 teskedar

- Salt och svartpeppar efter smak

- Potatis, gärna Yukon Gold - 1,2 kilogram

- Rapsolja - 2 matskedar

- Paprikapulver - 2 teskedar

- Torkad oregano - 1 tesked

- Vitlökssalt - 1 tesked

- Fromage en grains (cheese curd eller squeaky cheese), eller mozzarella i bitar - 2½ deciliter

- Salladslök, hackad - 1 tesked

- Schalottenlök - 1 styck

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Utspädd kalvfond - 8 deciliter

- Smör - 2 matskedar

- Vetemjöl - 2 matskedar

- Tomatpuré - 2 matskedar

- Dijonsenap - 1 tesked

- Cayennepeppar - 1 nypa

Tillagning:

1. Värm ugnen till 165 grader. Blanda ihop tomatsås, hönsbuljong, 1¼ deciliter ketchup, chilisås, två matskedar farinsocker, sojasås, äppelcidervinäger, senapspulver, vetemjöl, rökt paprikapulver, hackad vitlök, salt och peppar i en ugnsfast gryta. Lägg ner fläskköttet och se till att det blir helt täckt av såsen. Ställ in i ugnen under lock och låt stå 3½-4 timmar timmar, tills köttet enkelt kan delas med enbart en gaffel.

2. Värm ugnen till 220 grader.

3. Skär potatisarna till pommes frites, blanda med 1 matsked olja, 1 tesked paprikapulver, vitlökssalt och torkad oregano.

4. Lägg potatisen på två bakplåtsklädda ugnsplåtar, väl utspridda. Ställ in i ugnen och låt stå 30 minuter eller till gyllengul färg. Rör om efter halva tiden.

5. Smält 2 matskedar smör i en kastrull. Häll ner 2 matskedar vetemjöl, stek under omrörning i en minut. Tillsätt 4 deciliter utspädd kalvfond och 2 matskedar tomatpuré. Låt koka på låg värme i 5 minuter. Tillsätt resten av den utspädda kalvfonden. Låt reducera till 5 deciliter.

5. Värm 1 matsked olja i en kastrull. Skala, hacka och fräs schalottenlöken i 1-2 minuter. Tillsätt skalad och hackad vitlök, fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt den reducerade kalvfonden, 1 matsked farinsocker, 1 matsked ketchup, dijonsenap, 1 tesked paprikapulver och cayennepeppar. Koka upp och låt sjuda 5 minuter på låg värme.

6. Lägg upp pommes frites på tallrikar, lägg sås och ostbitar över. Fördela cirka 3½ deciliter strimlat fläskkött på toppen och salladslök allra överst.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång