Puff-puff

Nigeria

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter före jäsning och 40 minuter efter

Jäsningstid: 2 timmar

Ingredienser:

- Strösocker - 1¾ deciliter

- Salt - ½ matsked

- Torrjäst för söta degar - 2¼ tesked

- Vetemjöl - 8¾ deciliter

- Frityrolja efter behov

- Florsocker efter smak (kan uteslutas)

Tillagning:

1. Blanda salt, strösocker och torrjäst med ½ liter fingervarmt vatten. Låt stå 5 minuter.

2. Tillsätt mjöl och rör om till en jämn smet. Täck med en handduk och låt jäsa i 2 timmar.

3. Häll frityrolja i en djup kastrull. Det behöver vara minst 5 centimeter djupt för att puff-puff-bollarna ska kunna få rätt form. Värm oljan på medelvärme.

4. Ta upp smet med en liten sked, skrapa av och droppa ner i oljan med en annan. Låt fritera till fin färg på ena sidan, vänd och fritera på andra sidan. Upprepa med all smet. Lägg upp efterhand på hushållspapper och låt rinna av.

5. Strö gärna lite florsocker på de färdiga bollarna.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång