Renskavspanna

Sverige

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Rödlök - 1½ styck

- Morötter - 2 stycken

- Renskav, fryst - 480 gram

- Smör eller margarin - 4 matskedar till renskavspannan + 4 matskedar till potatisarna

- Torkade trattkantareller - 4 matskedar

- Matlagningsgrädde - 4 deciliter

- Messmör - 4 matskedar

- Mörk oxbuljongtärning - 1 styck

- Japansk soja - 2 teskedar

- Salt och peppar efter smak

- Lingon, frysta - 1 deciliter

- Mandelpotatisar - 600 gram

- Kruspersilja till garnering

Tillagning:

1. Skala och skiva lökarna och morötterna.

2. Skala och koka mandelpotatisarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt 4 matskedar matfett och krossa till ett mos med en potatisstöt.

3. Värm 4 matskedar matfett på hög värme i en djup stekpanna. Stek det frysta renskavet tills det blir tinat och brynt. Dra isär köttet med en gaffel medan det bryns, vänd emellanåt.

4. Tillsätt lök- och morotsskivorna, fräs ett par minuter.

5. Smula den torkade svampen, strö i stekpannan. Tillsätt grädde, messmör, en buljongtärning och soja. Rör om, sänk värmen och sjud i 10 minuter.

6. Smaka av med salt och peppar. Strö över frysta lingon vid servering. Servera med potatismoset, garnera med hackad persilja.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång