Renskavspanna
Sverige
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser:
- Rödlök - 1½ styck
- Morötter - 2 stycken
- Renskav, fryst - 480 gram
- Smör eller margarin - 4 matskedar till renskavspannan + 4 matskedar till potatisarna
- Torkade trattkantareller - 4 matskedar
- Matlagningsgrädde - 4 deciliter
- Messmör - 4 matskedar
- Mörk oxbuljongtärning - 1 styck
- Japansk soja - 2 teskedar
- Salt och peppar efter smak
- Lingon, frysta - 1 deciliter
- Mandelpotatisar - 600 gram
- Kruspersilja till garnering
Tillagning:
1. Skala och skiva lökarna och morötterna.
2. Skala och koka mandelpotatisarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt 4 matskedar matfett och krossa till ett mos med en potatisstöt.
3. Värm 4 matskedar matfett på hög värme i en djup stekpanna. Stek det frysta renskavet tills det blir tinat och brynt. Dra isär köttet med en gaffel medan det bryns, vänd emellanåt.
4. Tillsätt lök- och morotsskivorna, fräs ett par minuter.
5. Smula den torkade svampen, strö i stekpannan. Tillsätt grädde, messmör, en buljongtärning och soja. Rör om, sänk värmen och sjud i 10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar. Strö över frysta lingon vid servering. Servera med potatismoset, garnera med hackad persilja.