Revbensspjäll med honung, potatis och morötter

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 5 minuter före marineringen, 35 minuter under marineringen och 70 minuter efter

Marinering: 2 timmar

Ingredienser:

- Tjocka revbensspjäll - 800 gram

- Morötter - 6 stycken

- Potatisar - 8 stycken

- Purjolökar - 2 stycken

- Honung - 0,85 deciliter

- Sojasås - 4 matskedar

- Tomatketchup - 4 matskedar

- Farinsocker - 3 matskedar

- Äppelcider- eller vitvinsvinäger - 2 matskedar

- Olivolja, salt och peppar efter smak och behov

- Bladpersilja som dekoration

Tillagning:

1. Lägg revbenen i en ugnssäker form. Pensla med olivolja, krydda med salt och peppar. Låt stå i två timmar.

2. Skala och skiva morötterna. Skala och tärna potatisarna. Skölj och skiva purjolökarna.

3. Värm ugnen till 190 grader. Blanda ihop honung, sojasås, ketchup, farinsocker och vinäger till en sås. Pensla revbenen med såsen, men spara lite sås till serveringen. Lägg morotsskivor, potatistärningar och purjolöksskivor i formen. Täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen.

4. Ös lite vätska från köttet över revbenen emellanåt. Ta bort folien vid hälften av stektiden, som bör vara cirka 60-70 minuter.

5. Servera tillsammans med den sås som sparades tidigare, eventuellt med lite bladpersilja som dekoration.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång