Revbensspjäll med honung, potatis och morötter
Spanien

Portioner: 4
Tillagningstid: 5 minuter före marineringen, 35 minuter under marineringen och 70 minuter efter
Marinering: 2 timmar
Ingredienser:
- Tjocka revbensspjäll - 800 gram
- Morötter - 6 stycken
- Potatisar - 8 stycken
- Purjolökar - 2 stycken
- Honung - 0,85 deciliter
- Sojasås - 4 matskedar
- Tomatketchup - 4 matskedar
- Farinsocker - 3 matskedar
- Äppelcider- eller vitvinsvinäger - 2 matskedar
- Olivolja, salt och peppar efter smak och behov
- Bladpersilja som dekoration
Tillagning:
1. Lägg revbenen i en ugnssäker form. Pensla med olivolja, krydda med salt och peppar. Låt stå i två timmar.
2. Skala och skiva morötterna. Skala och tärna potatisarna. Skölj och skiva purjolökarna.
3. Värm ugnen till 190 grader. Blanda ihop honung, sojasås, ketchup, farinsocker och vinäger till en sås. Pensla revbenen med såsen, men spara lite sås till serveringen. Lägg morotsskivor, potatistärningar och purjolöksskivor i formen. Täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen.
4. Ös lite vätska från köttet över revbenen emellanåt. Ta bort folien vid hälften av stektiden, som bör vara cirka 60-70 minuter.
5. Servera tillsammans med den sås som sparades
tidigare, eventuellt med lite bladpersilja som dekoration.