Risotto med svamp, bacon och spenat
Spanien
Portioner: 4
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
- Färsk bladspenat - 200 gram
- Bacon - 100 gram
- Ris - 200 gram
- Blandad svamp - 250 gram
- Gul lök - 1 styck
- Purjolök - 1 styck
- Hönsbuljong - 1½ deciliter
- Matlagningsgrädde - 2 deciliter
- Parmesanost - 100 gram
- Vegetabilisk olja efter smak
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning:
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och ställ åt sidan.
2. Skala och tärna den gula löken. Skölj och skiva purjolöken. Värm olja i en stekpanna, stek lök, purjolök och spenat. Tillsätt bacon i tärningar, men stek gärna en baconskiva vid sidan om att använda som dekoration. Lägg i svampen sist, i mindre bitar om så önskas, och rör om.
3. Tillsätt hönsbuljong och grädde samt det kokta riset. Rör om.
4. Riv parmesanost över, ta bort stekpannan från värmen och låt osten smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp snyggt på fat, gärna med en skiva bacon
överst.