Rökt siksallad
Sverige
Portioner: 4
Tillagningstid: 100 minuter
Ingredienser:
- Fast potatis - 400 gram
- Rökt sik - 400 gram
- Turkisk yoghurt - 4 deciliter
- Saltgurka - 100 gram
- Grönt äpple, skalat - 100 gram
- Stjälkselleri - 75 gram
- Pepparrot, riven - 1 tesked
- Färsk gräslök, hackad - 1 matsked
- Färsk dill, finhackad - 1 matsked
- Kapris - 1 matsked
- Citronsaft - 1 matsked
- Örtsalt och svartpeppar efter smak
- Grovt bröd med lingon efter behov
- Sikrom som garnering
- Färsk dill som garnering
Tillagning:
1. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisarna svalna.
2. Skär potatisarna, saltgurkorna och äpplet i tärningar. Deka fisken i mindre bitar.
3. Blanda potatis-, gurk- och äppeltärningarna samt siken med yoghurt, pepparrot, hackad gräslök, hackad dill, kapris och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär brödskivor i lagom stora bitar. Fördela blandningen på brödet och garnera med en klick sikrom samt lite dill överst.