Rökt siksallad

Sverige

Portioner: 4

Tillagningstid: 100 minuter

Ingredienser:

- Fast potatis - 400 gram

- Rökt sik - 400 gram

- Turkisk yoghurt - 4 deciliter

- Saltgurka - 100 gram

- Grönt äpple, skalat - 100 gram

- Stjälkselleri - 75 gram

- Pepparrot, riven - 1 tesked

- Färsk gräslök, hackad - 1 matsked

- Färsk dill, finhackad - 1 matsked

- Kapris - 1 matsked

- Citronsaft - 1 matsked

- Örtsalt och svartpeppar efter smak

- Grovt bröd med lingon efter behov

- Sikrom som garnering

- Färsk dill som garnering

Tillagning:

1. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisarna svalna.

2. Skär potatisarna, saltgurkorna och äpplet i tärningar. Deka fisken i mindre bitar.

3. Blanda potatis-, gurk- och äppeltärningarna samt siken med yoghurt, pepparrot, hackad gräslök, hackad dill, kapris och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4. Skär brödskivor i lagom stora bitar. Fördela blandningen på brödet och garnera med en klick sikrom samt lite dill överst.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång