Saffransmarinerade kycklingspett

Iran

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter före marinering och 50 minuter efter

Marineringstid: 1 timme

Ingredienser:

- Kycklingkött, gärna lårfiléer - 2 kilogram

- Gul lök, stora - 3 stycken + som tillbehör att grilla

- Matlagningsyoghurt - 2½ deciliter

- Hel kardemumma efter smak

- Färsk ingefära efter smak

- Citronsaft - 1¼ deciliter

- Saffran - 1 påse à ½ gram

- Salt och peppar efter smak

- Tomater som tillbehör att grilla

- Körsbärstomater som tillbehör

- Salladsblad, till exempel mâchesallad, som tillbehör

- Inlagda majrovor som tillbehör

- Röda chilifrukter som tillbehör

Tillagning:

1. Hacka 3 gula lökar, lägg i en stor skål. Krydda med salt och peppar. Krossa kardemummakapslar lätt och tillsätt efter smak. Riv ingefära och tillsätt även det efter smak. Rör om.

2. Tillsätt yoghurt och citronsaft, blanda ner saffran.

3. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, blanda ner i yoghurt- och saffransmarinaden. Låt ligga 1 timme. Sätt ugnen på 250 graders grilläge.

4. Trä kycklingbitarna på spett. Pensla med marinad. Grilla mitt i ugnen tillsammans med halva tomater och skalad gul lök. Pensla spetten med mer marinad vid behov. Det är färdigt när kycklingen blivit genomstekt utan att ha blivit torr.

5. Servera spetten med grillade tomathalvor, grillad lök, salladsblad, strimlad inlagd majrova, körsbärstomater och röd chili.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång