Sallad med vitkål och tomater
Ukraina
Portioner: 4
Tillagningstid: 15 minuter
Ingredienser:
- Tomater - 2 stycken
- Gurka - 2 stycken
- Vitkål - 200 gram
- Salladslökar - 2 stycken
- Dill - ½ kvist
- Salt efter smak
- Vegetabilisk olja - 2 matskedar
Tillagning:
1. Skölj och halvera tomaterna. Skiva dem sedan tunt, halvera dem igen och lägg i en salladsskål.
2. Skölj gurkorna, halvera dem, ta bort fröna och tärna dem. Blanda med tomaten i salladsskålen.
3. Skölj och finstrimla vitkålen. Blanda med tomaten och gurkan.
4. Salta efter smak. Gnid in saltet i vitkålen.
5. Skölj salladslökarna och hacka dem. Blanda med resten av salladen.
6. Hacka dill och tillsätt till salladen. Blanda ner
olja.