Seabream med tomater och potatis i ugn

Ryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 90 minuter

Ingredienser:

- Seabream (guldsparid), urtagna och fjällade - 4 stycken

- Tomater - 600 gram

- Gul lök - 2 stycken

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Färsk rosmarin - 4 stjälkar

- Olivolja - 10 matskedar

- Bladpersilja - 1 rejält knippe

- Fasta potatisar - 1 kilogram

- Salt och svartpeppar efter smak

- Citron - 1 styck som tillbehör

Tillagning:

1. Skålla tomaterna, halvera och skiva. Skala, halvera och skiva lökarna. Skiva vitlöksklyftorna tunt.

2. Värm 2½ matskedar olivolja i en stekpanna. Stek löken och vitlöken tills löken blir mjuk. Tillsätt tomaterna. Salt och peppra. Sjud under lock tills allt är mjukt. Ställ in ugnsvärmen på 200 grader.

3. Lägg tomat- och lökblandningen på en ugnsplåt, bred ut den så att fiskarna kan läggas ovanpå.

4. Salta fiskarna. Lägg en kvist rosmarin i buken på varje fisk. Pensla olivolja över. Lägg fiskarna ovanpå tomat- och lökblandningen.

5. Skala och skiva potatisarna tunt. Blanda dem med resten av olivoljan och lägg i ett tjockt vid sidan om tomat- och lökblandningen.

6. Ställ in i ugnen, låt stå i 15 minuter.

7. Ställ in ugnen så att grillen är på, höj värmen till 250 grader. Låt ugnsplåten stå inne tills samtliga ingredienser har fin färg.

8. Servera med hackad persilja över och citronklyftor till.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång