Sinuglaw

Filippinerna

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter före marinering + 55 minuter efter

Marinering: 6 timmar

Ingredienser:

- Sidfläsk - ½ kilogram

- Rå tonfiskfilé - 450 gram

- Gurkor - 2 stycken

- Rödlök - 1 styck

- Färsk ingefära, hackad - 2 matskedar

- Vitlök - ½ styck

- Sojasås - 2 matskedar

- Röda och/eller gröna chilipepparfrukter, långa - 4 stycken

- Vit vinäger - drygt 3,1 deciliter

- Citroner - 2 stycken

- Salt - 1 tesked till den färdiga rätten + efter smak till köttet

- Strösocker - 1 matsked

- Peppar efter smak

Tillagning:

1. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en skål tillsammans med sojasås, ½ matsked socker samt salt och peppar i en skål.

2. Strimla sidfläsket i 1½-2 centimeter breda strimlor. Lägg ner dem i skålen och täck dem jämnt med marinaden. Täck skålen och låt den stå kallt i minst 6 timmar.

3. Värm en grillpanna, pressa saften ur en citron över köttet och grilla det i 4-6 minuter. Vänd dem och grilla lika länge på andra sidan. Låt köttet svalna.

4. Skär tonfiskköttet i tärningar och lägg i en skål med 1¼ deciliter vinäger. Låt ligga i 8 minuter.

5. Halvera gurkorna på längden, skär dem sedan i tunna skivor. Skala och hacka rödlöken. Skiva chilin.

6. Häll av vinägern från tonfisken. Tillsätt gurkorna, rödlöken, ingefäran och chilin till tonfisken, tillsammans med ½ matsked socker och 1 tesked salt. Rör om ordentligt.

7. Pressa saften ur en citron över skålen. Tillsätt resten vinägern.

8. Blanda väl så att allt kan marinera i vinägern i ytterligare 10 minuter.

9. Tillsätt det grillade sidfläsket. Blanda väl och ställ in i kylskåpet. Servera kallt.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång