Skagenröra på tunt knäckebröd
Sverige
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser:
- Räkor med skal - 400 gram
- Crème fraîche - 1 deciliter
- Majonnäs - 1 deciliter
- Färsk dill, hackad - 1-2 matskedar + lite extra till garnering
- Citronsaft - ½ matsked eller efter smak
- Salt och svartpeppar efter smak
- Tunt knäckebröd efter behov
- Kruksallad - 1 styck
- Rödlök, mycket finhackad - 1 matsked
- Sik- eller löjrom - 50-100 gram
- Citronklyftor som tillbehör
Tillagning:
1. Tina räkorna om de är frysta. Skala och grovhacka dem. Spara några hela räkor som dekoration.
2. Blanda de hackade räkorna med crème fraîche, majonnäs och dill. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
3. Skölj salladsbladen, skaka dem torra i en kökshandduk. Fördela salladsbladen på knäckebröd som brutits i lagom stora bitar. Klicka skagenröra på, lägg de hela räkorna på som dekoration och toppa med rödlök och rom. Garnera med lite dill.
4. Servera med citronklyftor.