Små grillade köttbullar

Turkiet

Portioner: 4

Tillagningstid innan lagring: 5 minuter före lagring + 155 minuter efter

Lagring: 1 dygn

Ingredienser:

- Högrevsfärs - 1 kilogram

- Bakpulver - 2 teskedar

- Salt - 1 tesked

- Gul lök - 1 styck

- Vegetabilisk olja till grillpannan

- Pommes frites, tomater, peperoni, inlagd gurka, bladpersilja och blandad sallad som tillbehör

Tillagning:

1. Blanda färsen väl med bakpulver. Låt den stå i kylskåp ett dygn och häll av den vätska som eventuellt utsöndrats.

2. Mixa löken fint. Blanda med färsen och salta. Låt stå kallt 2-3 timmar innan tillagning.

3. Forma färsen till små köttbullar, ovala eller runda. Pensla en grillpanna lätt med olja, låt köttbullarna grillas runt om tills de fått fin färg och är lagom genomstekta.

4. Servera med pommes frites, grillade halverade tomater, peperoni, inlagd gurka, bladpersilja och blandad sallad.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång