Små grillade köttbullar
Turkiet
Portioner: 4
Tillagningstid innan lagring: 5 minuter före lagring + 155 minuter efter
Lagring: 1 dygn
Ingredienser:
- Högrevsfärs - 1 kilogram
- Bakpulver - 2 teskedar
- Salt - 1 tesked
- Gul lök - 1 styck
- Vegetabilisk olja till grillpannan
- Pommes frites, tomater, peperoni, inlagd gurka, bladpersilja och blandad sallad som tillbehör
Tillagning:
1. Blanda färsen väl med bakpulver. Låt den stå i kylskåp ett dygn och häll av den vätska som eventuellt utsöndrats.
2. Mixa löken fint. Blanda med färsen och salta. Låt stå kallt 2-3 timmar innan tillagning.
3. Forma färsen till små köttbullar, ovala eller runda. Pensla en grillpanna lätt med olja, låt köttbullarna grillas runt om tills de fått fin färg och är lagom genomstekta.
4. Servera med pommes frites, grillade halverade
tomater, peperoni, inlagd gurka, bladpersilja och blandad sallad.