Sommarstuvning med ägg

Makedonien

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Gul lök - 1 styck

- Röd paprika, gärna spetspaprika - 10 stycken

- Spanska pepparfrukter - 2 stycken

- Vitlök efter smak (kan uteslutas)

- Tomater - 3 stycken

- Ägg - 5 stycken

- Salt och svartpeppar efter smak

- Matolja till stekning

- Bladpersilja efter smak

Tillagning:

1. Grovhacka den gula löken. Värm lite olja i en djup stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.

2. Hacka paprikorna och pepparfrukterna i stora bitar. Lägg dem i stekpannan. Rör om och låt steka en stund.

3. Skala och hacka vitlök, om så önskas. Lägg ner i stekpannan. Tärna tomaterna grovt, lägg ner även dem. Salta och täck med lock. Tillaga på medelvärme tills paprikan är mjuk.

4. Knäck äggen över paprika- och tomatstuvningen. Stek utan lock tills äggen är lagom tillagade.

5. Krydda med svartpeppar och strö grovhackad bladpersilja över.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång