Sommarstuvning med ägg
Makedonien
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser:
- Gul lök - 1 styck
- Röd paprika, gärna spetspaprika - 10 stycken
- Spanska pepparfrukter - 2 stycken
- Vitlök efter smak (kan uteslutas)
- Tomater - 3 stycken
- Ägg - 5 stycken
- Salt och svartpeppar efter smak
- Matolja till stekning
- Bladpersilja efter smak
Tillagning:
1. Grovhacka den gula löken. Värm lite olja i en djup stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
2. Hacka paprikorna och pepparfrukterna i stora bitar. Lägg dem i stekpannan. Rör om och låt steka en stund.
3. Skala och hacka vitlök, om så önskas. Lägg ner i stekpannan. Tärna tomaterna grovt, lägg ner även dem. Salta och täck med lock. Tillaga på medelvärme tills paprikan är mjuk.
4. Knäck äggen över paprika- och tomatstuvningen. Stek utan lock tills äggen är lagom tillagade.
5. Krydda med svartpeppar och strö grovhackad bladpersilja över.