Sötsur soppa med räkor

Kina

Portioner: 4

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser:

- Stora räkor, råa - 10 stycken

- Marinerad tofu, färsk - 80 gram

- Ägg - 2 stycken

- Mörk soja - 1 tesked

- Majsstärkelse - 25 gram

- Chinkiangvinäger - 4 teskedar

- Svartpeppar, mald - 2 gram

- Skogsöron, torkade - 8 stycken

- Enokisvamp - 50 gram

- Salt - 5 gram

- Vitpeppar, mald - 2 gram

- Koriander - 1 knippe

- Sesamolja efter smak (kan uteslutas)

Tillagning:

1. Blötlägg skogsöronen i varmt vatten. Låt stå i 30 minuter.

2. Skala räkorna.

3. Skär skogsöronen i strimlor.

4. Skär tofun i strimlor.

5. Skär bort den nedre delen på enokisvamparna, separera dem från varandra.

6. Koka upp 7½ deciliter vatten. Lägg ner skogsöron, tofu, enokisvamp och räkor. Låt koka långsamt tills räkorna precis är klara. Häll allt genom en sil, spara vattnet och koka upp det igen.

7. Tillsätt soja och salt till vattnet. Blanda majsstärkelse med ½ deciliter vatten, häll ner i vattnet. Rör om ordentligt och låt koka lugnt tills vätskan tjocknar något.

8. Tillsätt vitpeppar och chinkiangvinäger till vätskan. Lägg ner skogsöronen, tofun, enokisvampen och räkorna. Låt allt bli varmt.

9. Strö svartpeppar över soppan. Häll upp i portionsskålar, strö grovhackad koriander över. Droppa lite sesamolja över om så önskas.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång