Southwestern mac and cheese

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Mjölk - 3¾ deciliter

- Flytande margarin - drygt 4 matskedar

- Vetemjöl - 4 teskedar

- Cheddarost, vällagrad, riven - ½ liter

- Tomat - 1 styck

- Grillad paprika, konserverad, hackad - 1¼ deciliter

- Grön chili, konserverad, hackad - 1 burk à cirka 130 gram

- Baconskivor - 3 stycken

- Makaroner - drygt 225 gram

Tillagning:

1. Värm ugnen till 175 grader. Koka makaroner i saltat vatten, låt rinna av. Knaperstek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Hacka tomaten.

2. Rör ihop mjölk, margarin och mjöl i en stor kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen, låt puttra i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar. Rör emellanåt.

3. Blanda ner övriga ingredienser utom makaronerna. Koka upp och låt puttra tills osten smält, rör emellanåt.

4. Blanda ner makaronerna, rör om och häll över allt i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen och grädda tills det är genomvarmt, cirka 20 minuter.

Grillad marinerad kyckling

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter före marinering + 25 minuter efter

Marinering: 12 timmar

Ingredienser:

- Kycklingfiléer - 4 stycken

- Balsamvinäger - drygt 4 matskedar

- Citron - 1 styck

- Olivolja - 2 matskedar

- Dijonsenap - 2 matskedar

- Farinsocker - 2 matskedar

- Worcestershiresås - 1 matsked

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Timjan, torkad - ½ tesked

- Oregano, torkad - ½ tesked

- Rosmarin, torkad - ¼ tesked

- Salt och svartpeppar efter smak

- Bladpersilja, hackad - 2 matskedar

Tillagning:

1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda ihop balsamvinäger, saften från citronen, olivolja, dijonsenap, farinsocker, de finhackade vitlöksklyftorna och de torkade örtkryddorna i en medelstor skål till en marinad. Salta och peppra efter smak.

2. Ställ undan drygt 4 matskedar av marinaden till senare. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och blanda med resten av marinaden. Förslut påsen och låt kycklingen marinera i minst 1 timme, men gärna över natten. Vänd påsen då och då.

3. Ta kycklingen ur marinaden. Värm en grillpanna till medelhög värme. Grilla kycklingfiléerna tills de blir precis genomstekta, cirka 8-10 minuter per sida. Droppa emellanåt över lite av den marinad som ställdes undan innan marineringen.

4. Servera med hackad bladpersilja över.


© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång