Stekt lax med passionsfruktsås

Brasilien

Portioner: 4

Tillagningstid: 110 minuter

Ingredienser:

- Laxfilé med skinn - 1 kilogram

- Saltat smör - 100 gram

- Limefrukter - 2 stycken

- Passionsfrukter - 3 stycken

- Strösocker - 2 matskedar

- Majsstärkelse (maizena) - 1 matsked

- Salt efter smak

- Fiskkrydda (med glutamat) - 1 nypa

- Blandade salladsblad som tillbehör

- Mango som tillbehör

- Tomat som tillbehör

Tillagning:

1. Smält smöret. Tillsätt limesaft, salt och glutamat. Lägg laxfilén i en skål, häll smörmarinaden över. Låt stå en timme.

2. Värm en stekpanna med teflonskikt. Skär laxen i portionsbitar, stek med skinnet neråt tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd och bryn köttsidan.

3. Lägg passionsfruktköttet i en mixer. Tillsätt 2½ deciliter vatten. Mixa försiktigt så att inte passionsfruktens frön krossas.

4. Sila ner passionsfruktsaften i en kastrull, spara några frön. Tillsätt socker och majsstärkelse, vispa så att det inte finns några klumpar. Värm och låt tjockna. Lägg de sparade fröna i den färdiga såsen.

5. Servera med blandade salladsblad med tärnade tomater och tärnad mango.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång