Stekt lax med passionsfruktsås
Brasilien
Portioner: 4
Tillagningstid: 110 minuter
Ingredienser:
- Laxfilé med skinn - 1 kilogram
- Saltat smör - 100 gram
- Limefrukter - 2 stycken
- Passionsfrukter - 3 stycken
- Strösocker - 2 matskedar
- Majsstärkelse (maizena) - 1 matsked
- Salt efter smak
- Fiskkrydda (med glutamat) - 1 nypa
- Blandade salladsblad som tillbehör
- Mango som tillbehör
- Tomat som tillbehör
Tillagning:
1. Smält smöret. Tillsätt limesaft, salt och glutamat. Lägg laxfilén i en skål, häll smörmarinaden över. Låt stå en timme.
2. Värm en stekpanna med teflonskikt. Skär laxen i portionsbitar, stek med skinnet neråt tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd och bryn köttsidan.
3. Lägg passionsfruktköttet i en mixer. Tillsätt 2½ deciliter vatten. Mixa försiktigt så att inte passionsfruktens frön krossas.
4. Sila ner passionsfruktsaften i en kastrull, spara några frön. Tillsätt socker och majsstärkelse, vispa så att det inte finns några klumpar. Värm och låt tjockna. Lägg de sparade fröna i den färdiga såsen.
5. Servera med blandade salladsblad med tärnade
tomater och tärnad mango.