Stekt röding med svart smör, mandel och kapris
Argentina
Portioner: 4
Tillagningstid: 70 minuter
Ingredienser:
- Rödingar eller öringar, rensade med skinn - 4 stycken à 250-300 gram
- Smör - 4 matskedar
- Olivolja - 4 matskedar + till potatisarna
- Kapris - 4 matskedar
- Mandlar - cirka 50 stycken
- Lime eller citron - 2 stycken
- Salt och svartpeppar efter smak
- Färsk dill - 4 kvistar
- Röd paprika - 1 styck
- Paprikapulver efter smak
- Potatisar efter smak
Tillagning:
1. Vik upp fiskfiléerna så att de hänger samman men se noga till att det inte finns några ryggradsben kvar. Peta bort eventuella ben med pincett. Salta efter smak.
2. Skålla mandlarna.
3. Värm smör och olja i en stekpanna. Stek mandlarna något.
4. Lägg ner fisken med skinnsidan nedåt. Låt steka på svag värme i 5 minuter. Ös fisken med smält smör kontinuerligt.
5. Lägg upp mandlarna på fisken när de blivit lagom brynta, så att de inte blir brända.
6. Tillsätt kapris när fiskköttet börjar bli lagom tillagat. Pressa lime eller citron över.
7. Vänd fisken och låt steka någon minut så att det blir lätt brynt på köttsidan. Var noga med att se till att fisken inte blir torr.
8. Lägg fisken på fat med dillkvistar och tunna remsor av röd paprika intill.
9. Servera med kokt halverad potatis med en blandning
av olivolja och paprikapulver över.