Stekt röding med svart smör, mandel och kapris

Argentina

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Rödingar eller öringar, rensade med skinn - 4 stycken à 250-300 gram

- Smör - 4 matskedar

- Olivolja - 4 matskedar + till potatisarna

- Kapris - 4 matskedar

- Mandlar - cirka 50 stycken

- Lime eller citron - 2 stycken

- Salt och svartpeppar efter smak

- Färsk dill - 4 kvistar

- Röd paprika - 1 styck

- Paprikapulver efter smak

- Potatisar efter smak

Tillagning:

1. Vik upp fiskfiléerna så att de hänger samman men se noga till att det inte finns några ryggradsben kvar. Peta bort eventuella ben med pincett. Salta efter smak.

2. Skålla mandlarna.

3. Värm smör och olja i en stekpanna. Stek mandlarna något.

4. Lägg ner fisken med skinnsidan nedåt. Låt steka på svag värme i 5 minuter. Ös fisken med smält smör kontinuerligt.

5. Lägg upp mandlarna på fisken när de blivit lagom brynta, så att de inte blir brända.

6. Tillsätt kapris när fiskköttet börjar bli lagom tillagat. Pressa lime eller citron över.

7. Vänd fisken och låt steka någon minut så att det blir lätt brynt på köttsidan. Var noga med att se till att fisken inte blir torr.

8. Lägg fisken på fat med dillkvistar och tunna remsor av röd paprika intill.

9. Servera med kokt halverad potatis med en blandning av olivolja och paprikapulver över.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång