Tagliata med rucola, parmesan och balsamicoglaze

Italien

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

- Ryggbiff eller entrecôte - 1,2 kilogram

- Parmesanost - 60 gram

- Rucolasallad efter smak

- Olivolja efter smak

- Balsamicoglaze (glassa balsamico) efter smak

- Flingsalt efter smak (kan uteslutas)

Tillagning:

1. Skär köttet i tjocka skivor.

2. Värm en stekpanna utan fett till hög värme. Pröva om det är varmt nog med några vattendroppar, som ska avdunsta direkt. Stekytan ska vara ungefär densamma som köttets storlek. Värm ugnen till 180 grader.

3. Stek köttet i stekpannan i 2 minuter per sida. Lägg det sedan i en ugnsfast form och låt stå mitt i ugnen i 3-6 minuter. Ta ut köttet och skär i ganska tunna skivor.

4. Lägg rikligt med rucolablad på ett serveringsfat. Sprid ut köttet ovanpå på ett dekorativt sätt. Hyvla rikligt med parmesanost över. Ringla över lite olivolja, ringla sedan över balsamicoglaze. Strö lite flingsalt överst om så önskas.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång