Tagliatelle med broccoli
Argentina
Portioner: 4
Tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser:
- Broccoli - 1 styck
- Tagliatelle - ½ paket
- Vitlöksklyftor - 2 stycken
- Olivolja efter smak
- Ost efter smak
- Peppar efter smak
- Grovt och finkornigt salt efter smak
Tillagning:
1. Skär broccolin i buketter. Koka upp rikligt med vatten med lite grovt salt, lägg ner broccolibuketten och stammen och koka i 3-5 minuter. Häll av vattnet och skölj broccolin under kallt vatten. Spara stammen om den blivit mjuk, släng den annars.
2. Koka pastan separat tills den är al dente.
3. Värm olja i en stor stek- eller wokpanna. Pressa vitlöksklyftorna och låt dem fräsa något.
4. Lägg i pastan och broccolin. Krydda med finkornigt och peppar. Låt fräsa i 5 minuter.
5. Lägg upp på tallrikar. Krydda med olivolja, riven
ost och/eller peppar.