Tigadegue på lamm
Mali
Portioner: 4
Tillagningstid: 125 minuter
Ingredienser:
- Lammlägg - 4 stycken
- Gula lökar, stora - 2 stycken
- Vitlöksklyftor - 4 stycken
- Kryddkub från Maggi - 1 styck
- Tomatpuré - 70 gram
- Tomater, stora - 4 stycken
- Habaneropeppar - 2 stycken
- Aubergine - 1 styck
- Kassavarot - 1 styck
- Sötpotatis - 1 styck
- Jordnötter, skalade - 400 gram
- Salt och peppar efter smak
- Jordnötsolja till stekning
- Vitt ris till servering
Tillagning:
1. Skala vitlöksklyftorna. Mosa ihop dem med salt, peppar och en Maggikub.
2. Bryn lammläggen runt om i lite jordnötsolja.
3. Tillsätt löken till köttet och stek några minuter. Blanda ner vitlöksmoset.
4. Skär tomaterna i tärningar. Tillsätt dem till köttet tillsammans med tomatpuré och hela habanerofrukter. Rör om väl och låt tillagas i 10 minuter.
5. Skala och hacka kassavaroten och sötpotatisen. Hacka auberginen. Tillsätt auberginen och sötpotatisen till köttet och häll över vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt puttra under lock i 30 minuter. Koka under tiden kassavan i vatten i 15 minuter, häll av kokvattnet, skölj kassavan och tillsätt till resten.
6. Torrosta jordnötterna och mal dem sedan. Tillsätt till köttet och låt puttra på svag värme under lock i ytterligare 45 minuter. Ta av locket och låt puttra 10 minuter till utan lock.
7. Servera med kokt ris.