Tigadegue på lamm

Mali

Portioner: 4

Tillagningstid: 125 minuter

Ingredienser:

- Lammlägg - 4 stycken

- Gula lökar, stora - 2 stycken

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Kryddkub från Maggi - 1 styck

- Tomatpuré - 70 gram

- Tomater, stora - 4 stycken

- Habaneropeppar - 2 stycken

- Aubergine - 1 styck

- Kassavarot - 1 styck

- Sötpotatis - 1 styck

- Jordnötter, skalade - 400 gram

- Salt och peppar efter smak

- Jordnötsolja till stekning

- Vitt ris till servering

Tillagning:

1. Skala vitlöksklyftorna. Mosa ihop dem med salt, peppar och en Maggikub.

2. Bryn lammläggen runt om i lite jordnötsolja.

3. Tillsätt löken till köttet och stek några minuter. Blanda ner vitlöksmoset.

4. Skär tomaterna i tärningar. Tillsätt dem till köttet tillsammans med tomatpuré och hela habanerofrukter. Rör om väl och låt tillagas i 10 minuter.

5. Skala och hacka kassavaroten och sötpotatisen. Hacka auberginen. Tillsätt auberginen och sötpotatisen till köttet och häll över vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt puttra under lock i 30 minuter. Koka under tiden kassavan i vatten i 15 minuter, häll av kokvattnet, skölj kassavan och tillsätt till resten.

6. Torrosta jordnötterna och mal dem sedan. Tillsätt till köttet och låt puttra på svag värme under lock i ytterligare 45 minuter. Ta av locket och låt puttra 10 minuter till utan lock.

7. Servera med kokt ris.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång