Torskaïoli på grönsaksbädd

Frankrike

Portioner: 4

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser:

- Ryggfiléer av torsk - 6 stycken

- Ägg - 6 stycken

- Morötter - 1 knippe

- Fänkål - 2 stycken

- Haricot verts - 1 handfull

- Purjolökar, små - 6 stycken

- Olivolja efter smak

- Salt och svartpeppar efter smak

- Äggula - 1 styck

- Dijonsenap - 1 tesked

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Saffran - 2 förpackningar

- Solrosolja efter smak och behov

Tillagning:

1. Koka upp vatten med lite olivolja, salt och peppar. Lägg ner filéerna och låt sjuda tills de är lagom kokta.

2. Koka upp vatten i en annan kastrull. Lägg ner äggen och låt koka i 8 minuter. Lägg dem sedan i en skål med kallt vatten.

3. Skölj och skala grönsakerna. Skär morötterna och fänkålen i stavar. Koka upp saltat vatten, lägg ner grönsakerna och låt dem sjuda i 10 minuter. Låt dem rinna av. Ringla olivolja över. Peppra. Låt svalna.

4. Blanda äggula, senap, hackad vitlök, saffran, salt och peppar i en skål. Häll över solrosolja i en tunn stråle under konstant vispning till tjock och krämig konsistens. Lite olivolja kan tillsättas i slutet om så önskas. Förvara svalt fram till serveringen.

5. Lägg grönsakerna på tallriken med fisken över, ett skalat ägg på sidan och aïoli i en liten skål.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång