Torskfilé med grönsakstäcke
Ryssland
Portioner: 4
Tillagningstid: 100 minuter
Ingredienser:
- Torskfilé, benfri och utan skinn - 900 gram
- Gul paprika - 1 styck
- Röd paprika - 1 styck
- Auberginer - 2 stycken
- Tomater - 4 stycken
- Gula lökar - 2 stycken
- Solrosolja - 2 matskedar
- Salt och vitpeppar efter smak
- Färsk dill - 1 knippe
Tillagning:
1. Skala och skiva auberginerna. Lägg upp dem på en plåt och salta. Låt vila i 30 minuter.
2. Dela torsken i bitar. Salta och peppra, gnugga in i torskbitarna.
3. Smörj en ugnsfast form med oljan. Sprid ut torskbitarna i botten av formen. Värm ugnen till 175 grader.
4. Skala lökarna, skär dem i tunna skivor. Skölj tomaterna och hacka dem. Skölj och halvera paprikorna, strimla dem sedan.
5. Skölj aubergineskivorna så att beskheten försvinner. Blanda ihop grönsakerna och sprid ut över torskbitarna. Salta och peppra.
6. Hacka dillen fint, blanda ner i grönsakstäcket.
7. Ställ in formen mitt i ugnen, låt stå 1 timme.