Torskfilé med grönsakstäcke

Ryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 100 minuter

Ingredienser:

- Torskfilé, benfri och utan skinn - 900 gram

- Gul paprika - 1 styck

- Röd paprika - 1 styck

- Auberginer - 2 stycken

- Tomater - 4 stycken

- Gula lökar - 2 stycken

- Solrosolja - 2 matskedar

- Salt och vitpeppar efter smak

- Färsk dill - 1 knippe

Tillagning:

1. Skala och skiva auberginerna. Lägg upp dem på en plåt och salta. Låt vila i 30 minuter.

2. Dela torsken i bitar. Salta och peppra, gnugga in i torskbitarna.

3. Smörj en ugnsfast form med oljan. Sprid ut torskbitarna i botten av formen. Värm ugnen till 175 grader.

4. Skala lökarna, skär dem i tunna skivor. Skölj tomaterna och hacka dem. Skölj och halvera paprikorna, strimla dem sedan.

5. Skölj aubergineskivorna så att beskheten försvinner. Blanda ihop grönsakerna och sprid ut över torskbitarna. Salta och peppra.

6. Hacka dillen fint, blanda ner i grönsakstäcket.

7. Ställ in formen mitt i ugnen, låt stå 1 timme.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång