Ugnsbakad kyckling med smetana

Moldavien

Portioner: 4

Tillagningstid: 75 minuter

Ingredienser:

- Kycklingbröstfiléer - 400 gram

- Ägg - 2 stycken

- Smetana - 1 matsked

- Tomat - 1 styck

- Salt och peppar efter smak

- Smör efter smak

Tillagning:

1. Skär kycklingköttet i små tärningar, lägg i en ugnsfast form så att köttet täcker botten. Klicka över lite smör och blanda om. Salta och peppra. Värm ugnen till 180 grader.

2. Separera äggvitorna från gulorna. Lägg äggulorna åt sidan så länge. Vispa äggvitorna till ett fast skum.

3. Rör försiktigt ner äggulor och smetana i äggviteskummet. Bred ovanpå kycklingköttet.

4. Skiva en tomat. Lägg skivorna i en snygg rad ovanpå äggskummet.

5. Ställ in formen i ugnen och grädda i 40 minuter.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång