Ugnsgrillade kycklingspett

Georgien

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter före marinering + 35 minuter efter

Marinering: 2 timmar

Ingredienser:

- Kycklingbröstfiléer - 2 stycken

- Vegetabilisk olja - 2 matskedar

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Strösocker - 1 matsked

- Sojasås - 1 matsked

- Färsk eller torkad koriander - 1 matsked

- Färsk koriander, basilika, bladpersilja och eventuellt andra örter efter smak

- Salt och peppar efter smak

- Paprika i olika färger som tillbehör

- Salladsblad som tillbehör

- Salladslök som tillbehör

Tillagning:

1. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Blanda olja, pressade vitlöksklyftor, socker, sojasås och 1 matsked hackad koriander till en marinad. Blanda med kycklingtärningarna och låt stå övertäckt i kylen i 2 timmar.

2. Lägg träspett i blöt och låt dem ligga i 30 minuter innan grillningen.

3. Värm ugnen på grilläge till 200 grader. Salta och peppra spetten, ställ in dem i ugnen och låt dem grillas runtom i cirka 25 minuter, tills färgen är fint gyllene och kycklingen precis genomstekt.

4. Servera med salladsblad, skivad paprika i olika färger, salladslök och färska örter.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång