Ugnsgrillade kycklingspett
Georgien
Portioner: 4
Tillagningstid: 15 minuter före marinering + 35 minuter efter
Marinering: 2 timmar
Ingredienser:
- Kycklingbröstfiléer - 2 stycken
- Vegetabilisk olja - 2 matskedar
- Vitlöksklyftor - 2 stycken
- Strösocker - 1 matsked
- Sojasås - 1 matsked
- Färsk eller torkad koriander - 1 matsked
- Färsk koriander, basilika, bladpersilja och eventuellt andra örter efter smak
- Salt och peppar efter smak
- Paprika i olika färger som tillbehör
- Salladsblad som tillbehör
- Salladslök som tillbehör
Tillagning:
1. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Blanda olja, pressade vitlöksklyftor, socker, sojasås och 1 matsked hackad koriander till en marinad. Blanda med kycklingtärningarna och låt stå övertäckt i kylen i 2 timmar.
2. Lägg träspett i blöt och låt dem ligga i 30 minuter innan grillningen.
3. Värm ugnen på grilläge till 200 grader. Salta och peppra spetten, ställ in dem i ugnen och låt dem grillas runtom i cirka 25 minuter, tills färgen är fint gyllene och kycklingen precis genomstekt.
4. Servera med salladsblad, skivad paprika i olika
färger, salladslök och färska örter.