Ugnsgrillad pärlhöna

Elfenbenskusten

Portioner: 4

Tillagningstid: 90 minuter

Ingredienser:

- Pärlhönsklubbor - 4 stycken

- Tomater - 8 stycken

- Gula lökar - 2 stycken

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Bladpersilja efter smak

- Salt och svartpeppar efter smak

- Kryddkuber från Maggi - 4 stycken

- Vinäger - 8 teskedar

- Vegetabilisk olja - 8 teskedar

- Senap - 4 teskedar

- Röd chilipepparfrukt - 1 styck

- Attiéké (couscous på kassava) - 500 gram

Tillagning:

1. Skölj pärlhönsklubborna och torka av dem.

2. Blanda ihop 4 teskedar vinäger och 4 teskedar olja med lite salt, 2 Maggikuber, lite peppar, 4 teskedar senap och 4 pressade vitlöksklyftor. Gnid in klubborna med blandningen. Låt stå 10 minuter.

3. Värm ugnen till 225 grader på grilläge. Lägg klubborna i en ugnsfast form, ställ in i ugnen. Låt stå 10 minuter, vänd efter halva tiden och häll över vätska som runnit ut i formen. Vänd igen och låt stå inne längre om så behövs.

4. Halvera och skiva tomaterna. Skala, halvera och skiva lökarna. Lägg i en skål och blanda med 4 teskedar olja och 4 teskedar vinäger, lite salt och peppar samt 2 smulade Maggikuber. Strö över lite hackad bladpersilja.

5. Tillaga attiéké enligt anvisningen på förpackningen.

6. Mixa chilifrukten med lite salt och lägg i en liten skål.

7. Lägg upp pärlhönsklubborna på serveringsfat, servera med tomatsalladen, chilin och attiékén.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång