Ugnsgrillad pärlhöna
Elfenbenskusten
Portioner: 4
Tillagningstid: 90 minuter
Ingredienser:
- Pärlhönsklubbor - 4 stycken
- Tomater - 8 stycken
- Gula lökar - 2 stycken
- Vitlöksklyftor - 4 stycken
- Bladpersilja efter smak
- Salt och svartpeppar efter smak
- Kryddkuber från Maggi - 4 stycken
- Vinäger - 8 teskedar
- Vegetabilisk olja - 8 teskedar
- Senap - 4 teskedar
- Röd chilipepparfrukt - 1 styck
- Attiéké (couscous på kassava) - 500 gram
Tillagning:
1. Skölj pärlhönsklubborna och torka av dem.
2. Blanda ihop 4 teskedar vinäger och 4 teskedar olja med lite salt, 2 Maggikuber, lite peppar, 4 teskedar senap och 4 pressade vitlöksklyftor. Gnid in klubborna med blandningen. Låt stå 10 minuter.
3. Värm ugnen till 225 grader på grilläge. Lägg klubborna i en ugnsfast form, ställ in i ugnen. Låt stå 10 minuter, vänd efter halva tiden och häll över vätska som runnit ut i formen. Vänd igen och låt stå inne längre om så behövs.
4. Halvera och skiva tomaterna. Skala, halvera och skiva lökarna. Lägg i en skål och blanda med 4 teskedar olja och 4 teskedar vinäger, lite salt och peppar samt 2 smulade Maggikuber. Strö över lite hackad bladpersilja.
5. Tillaga attiéké enligt anvisningen på förpackningen.
6. Mixa chilifrukten med lite salt och lägg i en liten skål.
7. Lägg upp pärlhönsklubborna på serveringsfat, servera
med tomatsalladen, chilin och attiékén.