Ugnsstekt tilapia à l'alloco

Elfenbenskusten

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Ingredienser:

- Tilapiafiskar, rensade och skrapade - 4 stycken

- Kokbananer - 8 stycken

- Gula lökar - 6 stycken

- Vitlöksklyftor efter smak

- Bladpersilja efter smak

- Kryddkuber från Maggi - 4 stycken

- Tomater - 8 stycken

- Mald vitpeppar efter smak

- Solrosolja efter smak och behov

- Salladsvinägrett efter smak

- Vitt ris som tillbehör

Tillagning:

1. Pressa vitlök och blanda med hackad persilja, vitpeppar, ett par nypor salt och 4 matskedar olja till en marinad.

2. Skölj fiskarna. Torka dem och pensla dem på in- och utsidan med marinaden.

3. Smörj en djup ugnsplåt med olja och lägg ner fiskarna. Värm ugnen till 200 grader. Ställ in fisken när ugnen blivit varm och häll 1½ deciliter vatten i ugnsplåten. Låt stå i 40 minuter.

4. Skär tomaterna i fjärdedelar. Skala och strimla lökarna. Blanda i en skål med någon god vinägrett. Smula Maggikuberna över och strö lite hackad persilja överst.

5. Skala kokbananerna. Skär av ändarna. Skär i skivor. Värm olja i en stor stekpanna, stek kokbananerna tills de blir gyllenbruna runtom. Ta upp dem och lägg dem på ett stort serveringsfat.

6. Ta ut fiskarna ur ugnen och lägg dem på serveringsfatet vid sidan om de stekta kokbananerna.

7. Värm tomat- och löksalladen 2 minuter i mikrovågsugn. Lägg tomatsalladen över fiskarna och servera med kokt ris.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång