Yoghurtmarinerade fläskkarréspett

Ukraina

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter före marineringen + 30 minuter efter

Marinering: 10-12 timmar

Ingredienser:

- Fläskkarré - 750 gram

- Naturell yoghurt med fetthalt på 3-3½ procent - 2½ deciliter

- Socker - ½-¾ tesked

- Gula och/eller röda lökar - 4 stycken

- Salt och peppar efter smak

- Vegetabilisk olja till stekningen

- Pitabröd som tillbehör

Tillagning:

1. Kyl köttet, skölj det och skär det i stora tärningar. Lägg det i en glasskål.

2. Finhacka eller riv en fjärdedels lök, lägg till köttet i skålen.

3. Salta och peppra efter smak. Blanda ihop.

4. Tillsätt yoghurt, blanda igen. Tillsätt socker när allt kött är täckt av yoghurt, blanda ännu en gång.

5. Skär 2¾ lök i klyftor, lägg ovanpå köttet. Täck skålen. Låt marinera i kylskåp 10-12 timmar (eller i rumstemperatur 3-4 timmar).

6. Trä köttet på spett omväxlande med lökklyftor. Stek på grillpanna penslad med lite olja. Ös över lite vätska under stekningen/grillningen för saftighetens skull.

7. Skiva den återstående löken, servera som tillbehör tillsammans med pitabröd. Sallad med avokado och rucola och pepparstark lökmarmelad passar finfint till.

Sallad med avokado och rucola

Portioner: 4

Tillagningstid: 5 minuter

Ingredienser:

- Olivolja - 1 matsked

- Balsamvinäger - 1 tesked

- Avokado - 1 styck

- Blandad sallad - ett par nävar

- Rucolablad - en näve

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Skölj sallads- och rucolabladen. Låt dem torka på hushållspapper.

2. Skala avokadon och ta bort kärnan. Skär i tunna skivor.

3. Lägg upp sallads- och rucolabladen på ett fat. Lägg avokadoskivorna över.

4. Ringla balsamvinäger och olivolja över salladen. Salta och peppra.

Pepparstark lökmarmelad

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

- Röd lök - 3 stycken

- Olivolja - ¾ deciliter

- Torrt vitt vin - 1 deciliter

- Socker - 75 gram

- Balsamvinäger - 1 matsked

- Grön (mild) tabascosås - 1 flaska à 57 milliliter

Tillagning:

1. Hacka löken. Värm olivoljan något och stek löken utan att den bryns.

2. Tillsätt vinet när löken är mjuk.

3. Tillsätt sockret efter cirka tre minuter, när alkoholen avdunstat.

4. Tillsätt balsamvinägern när sockret smält helt.

5. Krydda med tabasco.

6. Mixa såsen med en stavmixer så att den blir slät.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång